Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ansökan om tillgodoräknande

Om du är antagen och bedriver studier vid Göteborgs universitet måste själv ansöka om att få tillgodoräkna sig sina tidigare studier. Ansökan om tillgodoräknande ska ske via ansökningsblankett. 

Ansökningsblanketten ska undertecknas och lämnas in till studentexpeditionen eller skickas till: 

Studentexpeditionen
Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori
Box 200
405 30 Göteborg

Blankettmall för ansökan om tillgodoräknande

Blankettmall för ansökan om tillgodoräknande

Det som ska bifogas ansökan

För att ansökan ska vara komplett ska du bifoga följande till din ansökan:

  • Studieintyg i original eller Official Transcript of Records i original, där det framgår tydligt vilket lärosäte du studerat vid, kursnamn, tidpunkt, nivå, poängomfattning och betyg samt datum då studierna avslutades.
  • Vid tillgodoräknande av kurs eller delmoment av kurs vid institution ska dessutom kursplan och litteraturlista bifogas.
  • Om Learning Agreement för utlandsstudier finns ska även detta bifogas ansökan.
  • Om ansökan avser yrkeserfarenhet ska en utförlig redovisning av de relevanta kunskaper och färdigheter som förvärvats i yrkesverksamhet bifogas. Dessa uppgifter ska styrkas av ett intyg i original där relevanta arbetsuppgifter, omfattning (procent heltid) samt tidsperiod för anställningen framgå.
  • Eventuella intyg från institution. 

Vad gäller vid Official Transcript of Records?

Om lärosätet inte utfärdar ett Official Transcript of Records i form av pappersoriginal, kan transcript i annan form också godtas. Till exempel om lärosätet är etablerat och intyg kan verifieras via webben eller att transcript skickas via e-post direkt från betrodd person vid det utländska lärosätet.

Är originalen inte på engelska, danska eller norska ska även en officiell översättning av handlingarna bifogas.

Vill du tillgodoräkna utlandsstudier i samband med ansökan om examen ska du bifoga sitt Official Transcript of Record i original till examensansökan, samt eventuella intyg från institutionen.

Vid ansökan om tillgodoräknande till sektionen för examen går det bra att bifoga kopia av original i de fall där personal vid institution eller fakultet har sett originalet och vidimerat kopian.

Kontaktinformation

Peter Johnsen

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Olof Wijksgatan 6

Telefon:
031-786 5213

Sidansvarig: Monica Havström|Sidan uppdaterades: 2018-02-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?