Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillgodoräknande av utbildning

Som student har du rätt att ansöka om att få tidigare utbildning tillgodoräknad. Detta gäller både svensk och utländsk utbildning. Du ska vara antagen till och bedriva studier vid Göteborgs universitet för att tillgodoräknandet ska prövas.

Kurser från andra svenska högskolor eller universitet kan ingå i en generell examen utan något särskilt tillgodoräknande.

Mer information om tillgodoräknande finns på studentportalen.

Vem tillgodoräknar?

  • Om du vill att tidigare studier ska tillgodoräknas på hel kurs eller delmoment av en kurs som vi ger vid institutionen, ansöker du om tillgodoräknande hos oss.
  • Om du vill använda avslutade kurser tagna vid ett annat lärosäte i en generell examen utförs tillgodoräknandet av Sektionen för examen

För studenter på Ämneslärarprogrammet

  • Om du vill tillgodoräkna dig ett delmoment av en filosofikurs inom lärarutbildningen, ansöker du om tillgodoräknande hos oss.
  • Tillgodoräknande av hel kurs inom lärarutbildningen görs av Utbildningshandläggare på Utbildningsvetenskapliga fakultetskansliet. Mer information finns på Studentportalen.

Mer information

Regler som styr tillgodoräknande finns i högskoleförordningen kapitel 6 §§ 6-8.

 

Kontaktinformation

Peter Johnsen

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Renströmsgatan 6, plan 5

Telefon:
031-786 5213

Sidansvarig: Monica Havström|Sidan uppdaterades: 2020-04-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?