Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Logik

Logik är studiet av formella språk och deduktiva resonemang med tillämpningar inom bland annat filosofi, matematik, datavetenskap och lingvistik.

För alla logikkurser gäller att innehållet är matematiskt till sin karaktär, varför vana eller ett starkt intresse för att läsa matematisk text rekommenderas. Inledande logikkurser är väl lämpade som fortbildningskurser för lärare i till exempel matematik eller filosofi.

Institutionen erbjuder just nu följande fristående kurs: 

Formella språk LC1510, 7,5 hp

Kursen introducerar formella språk och presenterar grundläggande syntax och semantik främst för första ordningens språk, inklusive satslogik. Förutom dessa ges även exempel på andra extensionella såväl som intensionala logiker. Dessutom presenteras en grundläggande mängdteoretisk begreppsapparat inklusive Cantors analys av oändlighetsbegreppet. Undervisningen består av föreläsningar och övningar. Stor vikt läggs vid färdighetsträning.


Våra kurser i logik

Här finns länkar till både kurskatalogen och Canvas. Leta upp Logik i listan och klicka på länken.

Kurskatalog

CANVAS

 

Kontaktinformation

Fredrik Engström

Box 200, 405 30 GÖTEBORG

Besöksadress:
Renströmsgatan 6, plan 5

Telefon:
031-786 6335

Sidansvarig: Monica Havström|Sidan uppdaterades: 2020-01-31
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?