Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning på forskarnivå

Att söka till forskarutbildningen

Om du är intresserad av att bli antagen till utbildning på forskarnivå måste du vara behörig och ha finansiering. Behörighetskrav för forskarutbildning finns i studieplanerna för de olika ämnena. För ytterligare information kontakta viceprefekt Lena Eriksson

Vid institutionen bedrivs forskarutbildning inom ämnena

 

Vår ambition är att doktoranders forskarstudier ska ge gedigen kunskap om forskning inom filosofi, lingvistik och vetenskapsteori, liksom utomordentliga färdigheter att självständigt forska och publicera sig i internationella tidskrifter samt att undervisa.

Utöver detta ger forskarutbildningen färdigheter i den moderna forskningens hantverk såsom konferens- och seminariedeltagande, nätverksskapande och samarbete över nations-, ämnes- och språkgränser. Doktoranderna förbereds också i konsten att föra ut forskningsinformation till samhället samt att delta i den offentliga debatten.

 

Kontaktinformation

Lena Eriksson

Box 200, 405 30 GÖTEBORG

Besöksadress:
rum T 314

Telefon:
031-786 4184

Akademisk kommunikation för en internationell publik

Ny kurs, för forskarstuderande

Mer information

Doktorandhandboken.nu är Universitets- och högskolerådets webbplats med information till dig som funderar på att börja doktorera och till dig som redan har påbörjat dina forskarstudier.

På Göteborgs universitets doktorandsidor hittar du gemensam information för alla universitetets forskarstudenter.

 

Sidansvarig: Monica Havström|Sidan uppdaterades: 2018-04-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?