Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kontaktformulär
 


OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!
Kontaktinformation

Morten Sager

Box 200, 405 30 GÖTEBORG

Telefon:
031-786 4722

Aktuellt i medierna

Evidensbaserad skola?

Vad innebär det att en undervisningsmetod är evidensbaserad och hur kan skolan förhålla sig till vetenskapliga rön? Hör Morten Sager med flera i radions Skolministeriet. Programmet sändes i P1 fredag den 11 september 2015.

Forskning i klassrummet

För att stödja lärares användning av forskningsresultat samarbetar Skolforskningsinstitutet med evidensprogrammet i en försöksverksamhet. Se mer på hemsidan för SkolFi eller i en artikel från en skola där två av de deltagande lärarna är med.

Evidens och epidemier

Evidensprogrammet omnämns i Vetenskapsradion Forum om epidemier den 3 juni 2013. Morten Sager samtalar med Niklas Zachrisson om epidemier, antibiotika och vetenskap. Programmet kan höras här.

Evidens i socialtjänsten

Yvonne Witzöe, planeringsledare i GR/FoUiVäst, berättar om magisterutbildningen i evidensbasering. Detta urklipp är från FoUiVästs tidning FOURUM, nr 2, 2016.

Debattartiklar och repliker

Evidenskompetens

Förutsättningarna för evidensbasering i forskning och vårdpraktik bör förbättras, skriver lärare på evidensprogrammet på DN Debatt 3 mars 2017:

"Dålig evidenskompetens i forskning och vårdpraktik"


Styrning utan Lösningen

Det går inte att sätta några enkla ideologiska etiketter på de förändringar som sker, skriver ansvarig för evidensprogrammet om New Public Management på DN Debatt 23 juni 2015:

”Som att hålla ordning på ett barnkalas med sms”


Evidensbasering på lång sikt

Initiativet att starta ett nätverk för evidensbaserad policy är välkommet, skriver lärare på evidensprogrammet i en replik på DN Debatt den 1 juni 2015:

"Lagstiftning om evidensbasering ger inte bättre beslut"

 

Evidensens många ansikten: "The Movie"

Programansvarig, Morten Sager, ger en snabb introduktion i evidensbasering i dessa tre filmer.

Del 1

 Del 2

 Del 3

Sidansvarig: Monica Havström|Sidan uppdaterades: 2017-08-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?