Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kommunikatörsprogrammet med inriktning mot myndigheter och offentlig förvaltning, 60/120 hp

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori startade 2011 en magister/masterutbildning i kommunikation med inriktning mot myndigheter och offentlig förvaltning.

För mer information om programmet och kurserna hänvisar vi till programmets aktivitet på lärplattformen GUL. Där ligger schema, litteraturlistor och annan aktuell information.

Programmet vänder sig till dig som har en kandidatexamen och nu vill bygga på din utbildning med avancerade studier i kommunikation, med siktet inställt på att arbeta som kommunikatör i myndigheter och offentlig förvaltning.

Vissa av kurserna på programmet kan läsas som fristående kurser på avancerad nivå och som fortbildningskurser för redan yrkesverksamma kommunikatörer. Mer information om dessa fristående kurser och kursplaner finns här.

Det övergripande syftet med programmet är att ge en magister/masterexamen som inrymmer empiriska, teoretiska, metodologiska och praktiska kunskaper och därtill färdigheter nödvändiga för anställningar inom offentlig förvaltning och myndigheter där avancerad utbildning i kommunikation efterfrågas. Programmet förenar alltså teoretiska perspektiv på kommunikation med konkreta färdighetskunskaper för den framtida yrkesrollen.

Utbildningen ger kunskap om kommunikationsvetenskapliga teorier och metoder i syfte att utföra avancerade analyser av språk och kommunikation och även förmåga att praktiskt använda dessa.

Exempel på kurser som ingår, och som i kombination gör programmet unikt:

  • Retorik och argumentationsanalys
  • Kultur och kommunikation
  • Kommunikation och värderingar
  • Strategisk kommunikation
  • Kommunikation av vetenskaplig kunskap

 

Masteråret avslutas med att examensarbetet omvandlas och presenteras av studenten som ett konferenspapper, en poster eller en workshop vid en programkonferens dit yrkesverksamma kommunikatörer inbjuds.

För ytterligare information om de ingående kurserna se utbildningsplanen för programmet. Utbildningsplan Dnr G 2017/292

Programmet har utvecklats och ges i samarbete mellan institutionens ämnen (filosofi, lingvistik och vetenskapsteori) samt JMG och Institutionen för kulturvetenskaper. Kommunikatörer i Göteborgs stad, Västra Götalandsregionen och ytterligare myndigheter och statliga verk som är lokaliserade i regionen har bidragit med värdefulla synpunkter på utbildningens utformning och om hur arbetsmarknaden ser ut.

Samarbetet över ämnes-, institutions- och fakultetsgränser och med verksamma kommunikatörer gör programmet till en komplett miljö med undervisning, forskning och samverkan i fokus.

Utbildningen leder till en magisterexamen i Kommunikation med inriktning mot myndigheter och offentlig förvaltning (1 år) eller en masterexamen i Kommunikation med inriktning mot myndigheter och offentlig förvaltning (2 år).

Information om hur du anmäler dig till programmet eller till fristående kurser hittar du i den digitala utbildningskatalogen. www.utbildning.gu.se/program/

Förkunskapskrav:

Kandidatexamen om 180 hp eller motsvarande. Därutöver krävs Sv B och En A.

Urval:

Urvalet baseras på skriftligt antagningsprov som visar på skriftlig språkförmåga och motivation. 

Provet går till så att du på en A4-sida motiverar varför du vill läsa Kommunikatörsprogrammet (välj Times 12 pkt  1,5 radavstånd). Ange namn, personnummer och mejladress.

När du har gjort din anmälan på antagning.se mejlar du provet till kommunikatorsprogrammet@flov.gu.se.

Kontaktinformation

Christopher Kullenberg

Box 200, 405 30 GÖTEBORG

Besöksadress:
Renströmsgatan 6, plan 5

Telefon:
031-786 4691

Ansökningsinformation

Fullständig ansökan till programmet innebär två steg: (1) formell ansökan via www.antagning.se senast 15 april, (2) inskickat antagningsprov till kommunikatorsprogrammet@flov.gu.se senast 19 april.

Ytterligare information om hur du anmäler dig hittar du i den webbaserade utbildningskatalogen för Göteborgs universitet, på sidan om programmet.

Till våra fristående kurser, använd sökverktyget i katalogen www.utbildning.gu.se

Antagningsprov

Urvalet baseras på skriftligt antagningsprov som visar på skriftlig språkförmåga och motivation.

Antagningsprovet mejlas till kommunikatorsprogrammet@flov.gu.se.
Information om antagningsprovet hittar du under Urval i texten på denna sida.

Mer om programmet

Du kan hitta oss på Facebook.

För information om de kurser som ges denna termin se vår sida på Göteborgs universitets lärplattform GUL.

Sidansvarig: Monica Havström|Sidan uppdaterades: 2019-03-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?