Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning på avancerad nivå

På avancerad nivå studerar du antingen ett läsår (60 hp) till en magisterexamen eller två läsår (120 hp) till en mastersexamen. Våra kurser på avancerad nivå kan anpassas till att ingå i många olika utbildningar, och vi välkomnar gärna studenter från andra huvudområden som vill bredda sina studier! Kontakta oss så berättar vi mer.

Våra program på avancerad nivå

Masterprogrammet Antik och medeltida filosofi och klassisk filologi ges på engelska och riktar sig till studenter med en bakgrund inom filosofi och/eller klassiska språk (latin och/eller grekiska). Programmet är utvecklat i nära samarbete med forskningsprogrammet Representation och verklighet: Historiska och nutida perspektiv på den aristoteliska traditionen och förbereder för forskarutbilding och en internationell forskarkarriär inom det tvärvetenskapliga området filosofihistoria och klassisk filologi.

Masterprogram i evidensbasering: praktik, teori, kontext, är ett unikt program i sitt slag. Evidensbasering bygger på tanken att bästa tillgängliga kunskap skall vägleda välfärdens verksamheter. Med en examen i evidensbasering står du redo att leda tvärprofessionellt förändringsarbete utifrån ny kunskap från forskning och utvärdering, praktiker och brukare. Ansökan görs senast den 15 april på antagning.se.

Kommunikatörsprogrammet med inriktning mot myndigheter och offentlig förvaltning, 60/120 hp är ett program på avancerad nivå som vi tagit fram i samarbete med yrkesverksamma kommunikatörer i regionen. Programmet vänder sig till dig som har en kandidatexamen och nu vill bygga på din utbildning med avancerade studier i kommunikation, med siktet inställt på att arbeta som kommunikatör i myndigheter och offentlig förvaltning.

Vårt internationella masterprogram i språkteknologi Master in Language Technology 60/120 hp ges på engelska och riktar sig till dig som har en bakgrund i formell lingvistik, språkteknologi, datalingvistik eller datavetenskap. Om du är intresserad av hur vi kan samtala med datorer, hur sökmotorer hittar relevanta dokument, hur man kan förbättra översättningsprogram är detta en utbildning för dig.

Masterprogrammet i logik, Logic, Master's Programme, är ett nytt internationellt och tvärvetenskapligt program vid Göteborgs universitet. Här kan du som läst till exempel matematik, filosofi, lingvistik eller datavetenskap få nya verktyg för exempelvis kvalificerade jobb inom industrin.

 

Nationella kurser i filosofi

Varje termin ges det intensivkurser i filosofi på master- och doktorandnivå. Kurserna ges på engelska vid någon svensk filosofiinstitution med föreläsningar varje dag i en vecka. Mer information om intensivkurser

 

Masterprogram på Humanistiska fakulteten

We like Humanities ¿ Get to know our Master's Programmes at the Faculty of Arts

Sidansvarig: Monica Havström|Sidan uppdaterades: 2019-09-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?