Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Information inför vårterminen - Sen anmälan öppnar 14 december

Den 14 december öppnas vissa av vårterminens kurser för sen anmälan. Information om dessa finns på utbildning.gu.se.
Sök på antagning.se. Du kan inte anmäla dig direkt till institutionen.

Antagning – viktiga datum

För dig som sökt fristående kurser gäller följande:
• Den 11 december får du ditt preliminära antagningsbesked 1 med svarskrav. Gå in på Mina sidor på www.antagning.se för att läsa och svara på ditt antagningsbesked.
• Sista svarsdag är den 17 december. Du måste svara på antagningsbeskedet för att behålla den plats du erbjuds, eller för att stå kvar som reserv.
• Den 20 december beräknas antagningsbeskedet efter det andra urvalet vara klart och det publiceras då på www.antagning.se. Detta behöver du inte svara på.

Du som ska läsa en kurs inom ämneslärarprogrammet antas direkt av institutionen. Du får inget antagningsbesked att svara på i december. Institutionen skickar ett välkomstbrev till din studentmejl.

Välkomstbrev från institutionen

Du som har blivit antagen till en kurs vid institutionen kommer att få ett välkomstbrev via mejl vecka 2. Det sänds till den mejladress du angav till antagning.se. Kontrollera även din skräpkorg då vissa mejl till gmail-adresser tidigare har hamnat där.

Du som läser på ämneslärarprogrammet får välkomstbrevet till din studentmejl.

Under vecka 3 kommer vi att börja kalla eventuella reserver via mejl.

Introduktion och registrering

I välkomstbrevet står det var du hittar information om introduktionsmötet för din kurs. Där hittar du även information om hur du registrerar dig på kursen.

Den officiella terminstiden, som ska rapporteras in exempelvis till CSN, för vårterminen 2019 är 21 januari – 9 juni.

Kursplaner och litteraturlistor

Om du vill se kursplan och litteraturlista inför terminsstarten kan du göra en fritextsökning på kurskoden på de öppna sidorna i GUL (Göteborgs universitets lärplattform).

Studentkonto

Information om hur du aktiverar ditt studentkonto hittar du på Studentportalen. Du behöver detta konto för att få tillgång till alla tjänster i Studentportalen och för att kunna logga in på Göteborgs universitets datorer.

Kontaktuppgifter

Här hittar du kontaktuppgifter:

Studievägledare, studierektorer och programkoordinatorer

Studentexpedition Utbildningsadministratörer på institutionen: Linda Aronsson och Matilde Eriksson

Sidansvarig: Monica Havström|Sidan uppdaterades: 2018-10-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?