Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Avknoppningsföretag

Företag som utvecklats av forskare från Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori.

Talkamatic — dialoghantering

Talkamatic är ett företag vars produktidé utvecklats från forskning på institutionen. Affärsidén är att bygga och sälja multi-modala dialogsystem från forskning gjord kring naturlig dialog mellan människor. Sådana system kan användas av fordonsindustrin för att minska antalet kontroller och knappar, minska kostnaden för utveckling och översättning, samt att deras kunder får en säkrare förarmiljö och mer direkt interaktion med fordonets instrument.

Talkamatic grundades i februari 2009 och ägs av

  • Staffan Larsson, professor i datalingvistik,
  • Fredrik Kronlid, filosfie doktor, och tidigare doktorand på institutionen och
  • GU Holding AB.

Mer information finns på Talkamatics webbplats.

Voxalys — en röst – många dimensioner

Voxalys AB är ett forensiskt tal- och akustiklaboratorium som erbjuder konsult- och supporttjänster till bland annat polis, rättsväsende och företag inom verksamhetsområdet forensisk fonetik (rättsfonetik). Voxalys var tidigare ett kunskapsföretag från Göteborgs universitet.

Rättsfonetik är tillämpning av, och forskning kring, tal i rättssammanhang. Användningsområden är tex talarjämförelse, transkription av inspelat tal eller profilering av talare/röster.

Voxalys AB grundades 2005 av

Mer information på Voxalys webbplats.

Sidansvarig: Monica Havström|Sidan uppdaterades: 2016-04-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?