Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Institutionens forskare i massmedia

Axplock av artiklar och inslag om institutionens forskar. Här finns även några av våra forskares debattinlägg om forskningsspörsmål.


SvD Kulturdebatt: Förslaget att ge utomstående intressenter stort inflytande över lärosätenas finansiering riskerar att underminera universiteten. De gör mest nytta om de får vara oberoende, skriver Johan Söderberg i en debattartikel.
Forskningspropositionen kokar soppa på en spik

Vetenskapsteori i medierna

DN Debatt: Evidenskompetensen är generellt sett alltför låg, skriver vetenskapsteoretikerna Morten Sager och Ingemar Bohlin i en replik den 3 mars 2017.
Dålig evidenskompetens i forskning och vårdpraktik

Forskning & Framsteg skriver om hur samer hjälper klimatforskare, Dick Kasperowski, forskare i vetenskapsteori intervjuas om medborgarforskning, som bedrivs med hjälp av allmänheten. Tack vare billiga men vetenskapligt godkända instrument kan kunniga personer i dag göra stora insatser i olika forskningsprojekt, något Dick Kasperowski tycker är en intressant utveckling.

Samer hjälper klimatforskare

Lingvistik i medierna

Alltinget under ledning av Lasse Swahn har återuppstått i ny form på Stadsbibliotekets trappscen. Lingvisten Åsa Abelin medverkar.

Alltinget på Stadsbiblioteket

Inspelade avsnitt under 2016-2017

Forskare i lingvistik medverkade under många år i Sveriges Radios program Alltinget i P4.

 

Filosofi i medierna

SVT: I programmet Idévärlden säsong 1 kan du se filosofen Ida Hallgren intervjuas om det positiva tänkandets förbannelser. Johan Norberg och Martin Nyström opponerar mot hennes resonemang. Avsnitt 2, 58 minuter

Morgonpasset i P3: Ida Hallgren, filosof, intervjuas.
Därför är det bra med negativt tänkande

Göteborgs-Posten: ”Nu växer det fram en motkultur mot positivt tänkande. För första gången i Sverige ordnas en studiecirkel i negativt tänkande” skriver G-P i ett reportage om Ida Hallgren.
Nu ska du tänka negativt
 

Sidansvarig: Monica Havström|Sidan uppdaterades: 2017-03-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://flov.gu.se/om/institutionens-forskare-i-massmedia/
Utskriftsdatum: 2018-02-25