Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Brandskyddsinformation

Om larmet går/om det brinner

När utrymningslarmet går är det alltid skarpt – påbörja utrymning omedelbart!

Ta alltid närmaste utrymningsväg. Följ de gröna utrymningsskyltarna. Det finns utrymningsplaner anslagna på varje våningsplan.

Ring 112 och larma om brand – glöm inte att ange var brandlarmet gått. Meddela brandskyddssamordnare Martin jacobsson,  Susanna Myyry eller Monica Havström var det brinner.

Rädda liv som är i uppenbar fara, men utsätt dig inte själv för risker. Tänk på att brandrök är giftig – ta dig ut genom att krypa längs golvet. Stäng fönster och dörrar.

Varna andra. Alla kanske inte har uppfattat larmet.

Släck om du bedömer att du klarar detta utan att ta onödiga risker.

Släckningsutrustning finns på många platser huset och anges i utrymningsplanen. Brandfilt finns i varje kök.

Bege dig till återsamlingsplatsen, Renströmsgatan 6, intill skulpturringen på gräsplan framför Humanistens huvudbyggnad. Rapportera omedelbart till brandskyddssamordnare från institutionen (som bär gul väst) om du saknar någon. Stanna på återsamlingsplatsen tills räddningstjänsten har gett klartecken att du får lämna platsen.

Mer information finns på Medarbetarportalen / Arbetsmiljöhandboken / Arbetsmiljö A till Ö / Brandskydd

Del av arbetsmiljöarbetet vid universitetet

Brandskyddet ingår som en del i det systematiska arbetsmiljö- och säkerhetsarbetet. Personal och studenter skall ha god kännedom om det lokala brandskyddet och utrymningsmöjligheter. Ansvaret för systematiskt brandskyddsarbete följer linjeorganisationen.

Lärare, föreläsare och motsvarande har ett särskilt ansvar att leda utrymning vid brand- och utrymningslarm under pågående undervisning, föreläsning, seminarium med mera.

Lokala brandskyddssamordnare

Martin Jacobsson, 031-786 1179, martin.jacobsson@gu.se

Susanna Myyry, 031-786 4938, susanna.myyry@gu.se

Monica Havström, 0766 - 18 30 42, monica.havstrom@gu.se

Sidansvarig: Monica Havström|Sidan uppdaterades: 2020-03-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?