Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Arbetsmiljö och likabehandling

Göteborgs universitet värnar om en god arbetsmiljö för både personal och studenter. En god arbetsmiljö är också nödvändig för att säkerställa att verksamheten håller hög kvalitet. Det uppnås med ett systematiskt arbetsmiljoöarbete.

Alla eventuella incidenter, tillbud, skador och andra avvikelser relaterade till arbetsmiljö ska rapporteras in i GURIA, Göteborgs universitets nya stödsystem för riskanalyser/bedömningar, incident- och avvikelserapportering.

Att förebygga och undersöka kränkande särbehandling ingår också i det systematiska arbetsmiljöarbetet. Det avser handlingar som riktas mot en eller flera medarbetare på ett kränkande sätt som kan leda till ohälsa. Läs mer om kränkande särbehandling på Medarbetarportalens sida.

Arbetsmiljögrupp

I institutionens arbetsmiljögrupp ingår prefekt, personalhandläggare, personaladministratör, arbetsmiljöombud, studentarbetsmiljöombud, representant för forskare/lärare, representant för forskarstuderande samt likabehandlingsrepresentant. Arbetet leds av personalhandläggare Emelie Seeliger. Planen för systematiskt arbetsmiljöarbete vid FLoV finns här som pdf,  uppdaterad i september 2019.

Plan för systematiskt arbetsmiljöarbete vid FLoV

Här är en sammanställning av 2018 års arbetsmiljöenkät och fysiska arbetsmiljörond. En engelsk översättning finns på den engelska versionen av denna webbsida.

Sammanställning av arbetsmiljoöenkät och fysisk arbetsmiljörond 2018

Sammanställning av studentarbetsmiljöenkät 2018

 Humanistiska fakultetens arbetsmiljörutiner

Arbetsmiljöombud

Petra Andersson
Simon Dobnik
Madelaine Miller

Likabehandlingsrepresentant

Ana María Mora Marquez

Likabehandlingsrepresentanten bevakar likabehandlingsfrågor på institutionen samt ingår i arbetsmiljögruppen och är adjungerad till institutionsrådet. Representanten skall vidare bistå prefekt och ledningsgrupp i likabehandlings- och jämställdhetsarbetet vid institutionen genom att, i mån av tid, ingå i rekryteringsgrupper, arbeta med likabehandlings- och jämställdhetsfrågor i institutionens verksamhetsplan och representera institutionen i relevanta nätverk och dylikt.

Läs mer på Humanistiska fakultetens sida om likabehandling
Läs mer på Göteborgs universitets sida om likabehandling

Studentarbetsmiljöombud (SAMO)

David Sundström

Sidansvarig: Monica Havström|Sidan uppdaterades: 2020-03-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://flov.gu.se/om/arbetsmiljo_och_likabehandling/?languageId=100000&disableRedirect=true&returnUrl=http%3A%2F%2Fflov.gu.se%2Fenglish%2Fabout%2Fwork_environment_and_equality%2F
Utskriftsdatum: 2020-08-12