Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Arbetsmiljö och likabehandling

Göteborgs universitet värnar om en god arbetsmiljö för både personal och studenter. En god arbetsmiljö är också nödvändig för att säkerställa att verksamheten håller hög kvalitet. Det uppnås med ett systematiskt arbetsmiljöarbete.

Alla eventuella incidenter, tillbud, skador och andra avvikelser relaterade till arbetsmiljö ska rapporteras in i GURIA, Göteborgs universitets nya stödsystem för riskanalyser/bedömningar, incident- och avvikelserapportering.

Att förebygga och undersöka kränkande särbehandling ingår också i det systematiska arbetsmiljöarbetet. Det avser handlingar som riktas mot en eller flera medarbetare på ett kränkande sätt som kan leda till ohälsa. Läs mer om kränkande särbehandling på Medarbetarportalens sida.

Arbetsmiljögrupp

I institutionens arbetsmiljögrupp ingår prefekt, personalhandläggare, personaladministratör, arbetsmiljöombud, studentarbetsmiljöombud, representant för forskare/lärare, representant för forskarstuderande samt likabehandlingsrepresentant. Arbetet leds av personalhandläggare Emelie Seeliger. Planen för systematiskt arbetsmiljöarbete vid FLoV finns här som pdf,  uppdaterad i maj 2018.

Plan för systematiskt arbetsmiljöarbete vid FLoV

Här är en sammanställning av 2017 års arbetsmiljöenkät och fysiska arbetsmiljörond. En engelsk översättning finns på den engelska versionen av denna webbsida.

Sammanställning av arbetsmiljöenkät och fysisk arbetsmiljörond

 Humanistiska fakultetens arbetsmiljörutiner

Arbetsmiljöombud

Petra Andersson och vakant

Likabehandlingsrepresentant

Moa Ekbom

Läs mer på Humanistiska fakultetens sida om likabehandling
Läs mer på Göteborgs universitets sida om likabehandling

Studentarbetsmiljöombud (SAMO)

Henrik Bergius

Sidansvarig: Monica Havström|Sidan uppdaterades: 2018-12-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?