Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Information inför höstterminen 2017

Antagning – viktiga datum

För dig som sökt fristående kurser eller program gäller följande:
• Den 13 juli får du ditt preliminära antagningsbesked 1 med svarskrav. Gå in på Mina sidor på www.antagning.se för att läsa och svara på ditt antagningsbesked.
• Sista svarsdag är den 28 juli. Du måste svara på antagningsbeskedet för att behålla den plats du erbjuds, eller för att stå kvar som reserv.
• Den 3 augusti beräknas antagningsbeskedet efter det andra urvalet vara klart och det publiceras då på www.antagning.se. Detta behöver du inte svara på.
 
Du som ska läsa en kurs inom ämneslärarprogrammet antas direkt av institutionen. Du får inget antagningsbesked att svara på i juli. Institutionen skickar ett välkomstbrev till din studentmejl.

Sen anmälan

Du kan fortfarande göra en sen anmälan till vissa av höstterminens kurser och program. Information om dessa finns på utbildning.gu.se.
Du gör din anmälan via www.antagning.se. Du kan inte anmäla dig direkt till institutionen.

Välkomstbrev från institutionen

Du som har blivit antagen till en kurs eller ett program vid institutionen kommer att få ett välkomstbrev via mejl under vecka 32. Det är därför viktigt att du kontrollerar mejlen till den mejladress som du angav till antagning.se.

Du som läser på ämneslärarprogrammet får välkomstbrevet till din studentmejl.

Tidigast i början av vecka 35 kommer vi att börja kalla eventuella reserver via mejl.

Introduktion och registrering

I välkomstbrevet framgår när och var kursens eller programmets introduktionsmöte äger rum. Där hittar du även information om hur du registrerar dig på kursen eller programmet.

Kurserna har introduktion tidigast den 28 augusti. Mer information och schema läggs ut på respektive kurs öppna sida på GUL (Göteborgs universitets lärplattform) inför terminsstarten. Du behöver inte logga in för att se informationen på de öppna sidorna.

Den officiella terminstiden, som ska rapporteras in exempelvis till CSN, för höstterminen 2017 är 28 augusti -14 januari.

Kursplaner och litteraturlistor

Om du vill se kursplan och litteraturlista inför terminsstarten kan du göra fritextsök på kurskoden på de öppna sidorna i GUL (Göteborgs universitets lärplattform).

Studentkonto

Information om hur du aktiverar ditt studentkonto hittar du på Studentportalen. Du behöver detta konto för att få tillgång till alla tjänster i Studentportalen och för att kunna logga in på Göteborgs universitets datorer.

Kontaktuppgifter

Kontaktuppgifter till våra studievägledare, studierektorer och programkoordinatorer finns här. Linda Aronsson, Susanne Borg och Matilde Eriksson är utbildningsadministratörer på institutionen.

Studentexpeditionen, på plan 1 rum T102, öppnar igen den 21 augusti.

Sidansvarig: Monica Havström|Sidan uppdaterades: 2017-12-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?