Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskningsseminarier

VIKTIG INFORMATION!
Våra forskningsseminarier hålls online via zoom. Några är inställda på grund av rådande situation med smittspridning av covid-19 i samhället.

Kontakta respektive seminarieledare för mer information och länk till zoom-möten!

 

Här presenteras våra forskningsseminarier med länkar till aktuella seminarieprogram. Alla intresserade är välkomna!
Se även institutionens kalendarium

Klassisk filologi och filosofihistoria

Forskningsprogrammet Representation och verklighet (Representation and Reality. Historical and Contemporary Perspectives on the Aristotelian Tradition) arrangerar seminarier, workshoppar och konferenser. För information se kalendariet på webbplatsens engelska sidor

Lingvistik

Lingvistikseminarier: tisdagar kl 13.15 - 15.00
Lokal: Renströmsgatan 6
Seminarieansvariga: Åsa Abelin, Ellen Breitholtz,

  • Till Lingvistikseminariet

 

Centrum för språkteori och sannolikhetsstudier, CLASP, arrangerar regelbundet seminarier, workshoppar och konferenser. Se kalendariet på CLASP webbsida.

Logik

Logikseminariet träffas varannan torsdag kl 13.15-15.00
Renströmsgatan 6

Praktisk filosofi

Seminariet i praktisk filosofi och politisk teori hålls i samarbete mellan forskargruppen i praktisk filosofi vid institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori respektive forskargruppen i politisk teori vid statsvetenskapliga institutionen.

 

Lund Gothenburg Responsibility Project ,LGRP, arrangerar seminarier, workshoppar och konferenser. Se den engelska webbplatsen vid Lunds universitet.

Språkteknologi

Centrum för språkteori och sannolikhetsstudier, CLASP, arrangerar regelbundet seminarier, workshoppar och konferenser. Se kalendariet på CLASP webbsida.

Teoretisk filosofi

Seminariet ges normalt onsdagar klockan 10-12, Renströmsgatan 6

Vetenskapsteori

Vanligen ses vi på fredagar kl 13.15-15.00.

Notera att det högre seminariet i vetenskapsteori är ett samarbete med avdelningen för teknik- och vetenskapsstudier, på institutionen för sociologi och arbetsvetenskap. Platsen för seminariet alternerar mellan dessa två institutioner.

När seminariet hålls på FLoV är lokalen på plan 5, Renströmsgatan 6. När seminariet hålls på SOCAV är lokalen F417, Sprängkullsgatan 25.

Kontaktperson på FLoV är Ingemar Bohlin

Tidigare seminarier

PhilLang Seminar

PhilLang har som mål att föra samman lingvister och filosofer i ett gemensamt seminarium där forskare från båda discipliner medverkar. För mer information kontakta Ellen Breitholtz eller Stellan Petersson.

Human Reasoning Seminars

Ingen seminarieverksamhet för närvarande. Här finns information om tidigare program.

Sidansvarig: Monica Havström|Sidan uppdaterades: 2020-06-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?