Nordisk workshop i tidig modern filosofi

21-22 august, 2019

I augusti hålls den tolfte nordiska workshopen i tidig modern filosofi. Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori vid Göteborgs universitet står för värdskapet i år.

Samtliga föredrag hålls på engelska – i sal T219, Olof Wijksgatan 6.
Arrangörsansvarig: Frans Svensson, kontakt: frans.svensson@gu.se

Det är kostnadsfritt att delta, alla intresserade är välkomna.
Vänligen meddela Frans Svensson via mejl om du vill delta, senast 15 augusti.

Föreläsare:

Deborah Brown University of Queensland:
Love actualized: Descartes and Individualism

Kasper Kristensson Uppsala University:
Reason and Imagination in Spinoza’s Ethics

Hemmo Laiho University of Turku:
Hume and Kant on the Normative Ground of Taste

Aino Lahdenranta University of Jyväskylä:
Evading Hume’s Circle: Smith on Negative Virtue

Katariina Lipsanen University of Jyväskylä:

Vili Lähteenmäki University of Helsinki:
Locke’s Subject of Experience