Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Institutionens forskare i massmedia

Axplock av artiklar och inslag om institutionens forskar. Här finns även några av våra forskares debattinlägg om forskningsspörsmål.


SvD Kulturdebatt: Förslaget att ge utomstående intressenter stort inflytande över lärosätenas finansiering riskerar att underminera universiteten. De gör mest nytta om de får vara oberoende, skriver Johan Söderberg i en debattartikel.
Forskningspropositionen kokar soppa på en spik

Vetenskapsteori i medierna

DN Debatt: Evidenskompetensen är generellt sett alltför låg, skriver vetenskapsteoretikerna Morten Sager och Ingemar Bohlin i en replik den 3 mars 2017.
Dålig evidenskompetens i forskning och vårdpraktik

Forskning & Framsteg skriver om hur samer hjälper klimatforskare, Dick Kasperowski, forskare i vetenskapsteori intervjuas om medborgarforskning, som bedrivs med hjälp av allmänheten. Tack vare billiga men vetenskapligt godkända instrument kan kunniga personer i dag göra stora insatser i olika forskningsprojekt, något Dick Kasperowski tycker är en intressant utveckling.

Samer hjälper klimatforskare

Lingvistik i medierna

Alltinget under ledning av Lasse Swahn har återuppstått i ny form på Stadsbibliotekets trappscen. Lingvisten Åsa Abelin medverkar.

Alltinget på Stadsbiblioteket

Inspelade avsnitt under 2016-2017

Forskare i lingvistik medverkade under många år i Sveriges Radios program Alltinget i P4.

 

Filosofi i medierna

SVT: I programmet Idévärlden säsong 1 kan du se filosofen Ida Hallgren intervjuas om det positiva tänkandets förbannelser. Johan Norberg och Martin Nyström opponerar mot hennes resonemang. Avsnitt 2, 58 minuter

Morgonpasset i P3: Ida Hallgren, filosof, intervjuas.
Därför är det bra med negativt tänkande

Göteborgs-Posten: ”Nu växer det fram en motkultur mot positivt tänkande. För första gången i Sverige ordnas en studiecirkel i negativt tänkande” skriver G-P i ett reportage om Ida Hallgren.
Nu ska du tänka negativt
 

Sidansvarig: Monica Havström|Sidan uppdaterades: 2017-03-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?