Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Logiker utvecklar metoder för vad som är sant

Graham Emil Leigh har sedan 2016 stöd från forskningsprogrammet Wallenberg Academy Fellows för att etablera ett tvärvetenskapligt forskningsprojekt i logik – Reflection and Truth.

Vad är sanning? Hur kan vi lita på sanningen? Dessa frågor har förbryllat logiker och filosofer sedan antiken. Målet för projektet Reflection and Truth är att utveckla moderna metoder för vad som är sant, och utforma dessa metoder i ett formellt ramverk så de kan användas inom såväl datavetenskap som matematik och filosofi.

– Bland annat vill jag lyfta fram några av de likheter jag ser inom tre vetenskapliga fält, säger Graham Emil Leigh som är doktor i matematik.

Förutom att bidra till allmänna filosofiska problemställningar, kommer Leighs projekt att utveckla nya metoder för matematisk bevisning för att verifiera algoritmer inom programmering.

Tidigare har Graham Emil Leigh varit verksam vid universiteten i Leeds, Oxford och Wien. Nu är han knuten till Göteborgs universitet. Anslaget är femårigt och finansierat av Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse.

Aktuella publikationer och mer information finns på Graham Emil Leighs personliga webbsida.

Läs intervjun med Graham Emil Leigh på Wallenbergstiftelsens webbsida.

Kontaktinformation

Graham Leigh

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Olof Wijksgatan 6

Telefon:
031-786 2934

Sidansvarig: Monica Havström|Sidan uppdaterades: 2018-11-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?