Centrum för digital humaniora startar föreläsningsserie om AI

Nyhet: 2019-12-11

Under våren 2020 kommer CDH att ge åtta föreläsningar som på något sätt anknyter till artificiell intelligens. Syftet är främst att lyfta den AI-forskning som bedrivs vid Humanistiska fakulteten, men några externa gäster har också bjudits in. Först ut är Andreas Ekström, årets talare 2019, som kommer att tala om digitaliseringens utmaningar: Sju sätt att äga världen den 15 januari.

15 januari: Andreas Ekström– ”Sju sätt att äga världen”

18 februari: Asad Sayeed – ”Adversarial vagueness: manipulative language and autonomous agents”

26 februari: Helena Granström – ”Att konstruera omsorg: Om människor, maskiner och längtan efter ömsesidighet”

24 mars: Johannes Heldén – ”Fältinspelningar från framtiden”

14 april: Lars Borin – ”Språkteknologi och AI: två själar, en ’tanke’?”

28 april: Christian Horn – ”Seeing rock art – Human Creativity and Artificial Intelligence

12 maj: Cecilia Lindhé – “Kommer datorn stjäla min själ: AI i litteraturen”

26 maj: Mats Björkin – ”Datoriseringen i välfärdsstaten”

Artikeln publicerades först på: cdh.hum.gu.se