• Ny professor forskar om finansaktörers etiska ansvar

[2019-06-14] Joakim Sandberg har befordrats till professor i praktisk filosofi. Han leder den internationella forskargruppen Financial Ethics och har sedan många år forskat om hur finansiella aktörer som banker och pensionsfonder bör ta ett tydligare ansvar för samhälle och miljö.

• Ledig anställning: postdoktor i finansiell etik

[2019-03-28] Göteborgs universitet utlyser nu en tjänst som postdoktoral forskare i praktisk filosofi med inriktning mot finansiell etik.

• Joakim Sandberg blir gästprofessor i finans och humaniora

[2018-08-16] Joakim Sandberg, docent och forskningsledare vid Göteborgs universitet, har utsetts till gästprofessor i ekonomi och finans ur ett humanistiskt perspektiv vid Riksuniversitetet i Groningen, Nederländerna. Den tvärvetenskapliga professuren är den första i sitt slag och syftar till att skapa en djupare dialog mellan ekonomer och humanister.

• Konferens om vad pengar är

[2018-05-17] Gruppen organiserar en konferens om "Money Matters" tillsammans med Uppsala universitet.

• Gästdoktorand analyserar lokala valutor och bitcoin

[2018-01-30] Hur pengar, etik och rättvisa är kopplat till lokala, alternativa valutor - det är frågor som gästdoktoranden Louis Larue föreläser om på seminariet i praktisk filosofi den 31 januari.

Sidansvarig: Monica Havström|Sidan uppdaterades: 2017-10-10