Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskningsområden inom logik

Som en konsekvens av ämnets tvärvetenskapliga karaktär har logiken vid filosfiska intitutionen i Göteborg en bred forskningsprofil med kopplingar till filosofi, lingvistik, matematik, språkteknologi och vetenskapsteori. För närvarande är de huvudsakliga intresseområdena modeller till elementär talteori, aritmetiserad metamatematik, experimentell logik, matematisk realism och formella beskrivningsspråk för webbinnehåll.

Några av dessa områden behandlas inom aktuella avhandlingsprojekt; matematisk begreppsbildning och (hypotetisk) realism samt experimentell logik och dess tillämpning inom vetenskapsfilosofin.

Dessutom finns vid institutionen personer inom teoretisk filosofi som intresserar sig för exempelvis formell språkteori, även här med avhandlingsprojekt på gränsen mellan filosofi och logik.

Det regelbundet återkommande logikseminariet är aktivt och välbesökt av såväl logiker som filosofer, men också av intresserade från andra institutioner och fakulteter. Här varvas presentation och diskussion av institutionens aktuella forskning med föreläsningar av inbjudna svenska och internationella gäster.

Se också de engelska logiksidorna för mer information.

Sidansvarig: Monica Havström|Sidan uppdaterades: 2018-11-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?