• Docentföreläsning om medborgarforskning

[2018-02-21] Medborgarforskning ¿ vad är det egentligen? Det är titeln på Dick Kasperowskis docentföreläsning som han håller torsdag den 22 februari på institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori, Göteborgs universitet.

• Luftmätare används i stort medborgarforskningsprojekt

[2018-02-21] Semester i Schleswig-Holstein? Undvik då den lilla orten Tarp. Där är nämligen luftkvaliteten särskilt dålig. Hur vet jag det? Jo, i Tyskland finns cirka 1100 luftmätarstationer, placerade över hela landet av vanliga medborgare, som publicerar resultat om hur luften är just där de bor. - Medborgarforskning har blivit ett demokratiskt inslag i vårt samhälle att ta på allvar, förklarar vetenskapsteoretikerna Dick Kasperowski och Christopher Kullenberg.

• SPIRA arbetsmarknadsmässa på Pedagogen 8 mars

[2018-02-14] Missa inte SPIRA arbetsmarknadsmässa på Pedagogen den 8 mars. Utbildningsvetenskapliga och Humanistiska sektionerna vid Göta studentkår samarrangerar 2018-års version av mässan.

• Unionism, separatism och metafysiska förklaringar

[2018-02-12] Den 13-14 februari arrangerar institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori vid Göteborgs universitet den andra internationella konferensen om metafysiska förklaringar inom teoretisk filosofi.

• Delta i Forum för normkritisk forskning under EuroPride

[2018-02-09] Göteborgs universitet arrangerar Forum för normkritisk forskning den 16 augusti 2018.