Stipendium att söka för förskollärar- och lärarstudenter

Nyhet: 2019-08-14

Är du lärarstudent vid Göteborgs universitet och studerar till förskollärare, grundlärare eller ämneslärare 7-9?  Har du redan minst en termin godkänd på ditt program? Nu kan du som är i behov av att förstärka studentkassan söka medel från Stiftelsen Göteborgs Folkskoleseminariers minnesfond.

En hel del pengar finns i potten - stipendiet utlyses nu i en extra ansökningsomgång, på grund av få ansökningar i våras.

Stiftelsen Göteborgs Folkskoleseminariers Minnesfond

Vem kan söka?

Studenter, med minst 30 hp inom programmet, på

• Förskollärarprogrammet
  • Grundlärarprogrammet; inriktning Fritidshem, F-3 eller 4-6
  • Ämneslärarprogrammet; inriktning 7-9
  • KPU, ULV eller VAL med inriktning fritidshem och/eller grundskola

För att vara behörig att söka krävs också att din inkomst, före skatt, inte överstiger 180 000 kr/år (föregående år)

Hur mycket pengar kan man få?

Grundbeloppet är 15 000 kr.

Studenter som ansöker om stipendium kan dessutom få tillägg på 7 000 kronor för studier utomlands. Intyg krävs.

Du kan högst få stipendium från Minnesfonden vid två tillfällen.

När kan du söka?

Sista ansökningsdag är den 16 september 2019!

Normalt utlyses stipendiet en gång per år på våren. Detta är en extra ansökningsomgång på grund av få ansökningar våren 2019.

Hur söker du?

På särskild ansökningsblankett på Göta studentkårs utbildningsvetenskapliga sektions webbsida, där alla anvisningar i övrigt finns.

Mer information

Göta studentkårs utbildningsvetenskapliga sektionsstyrelse är ansvariga för utlysningen av stipendiet. Dekan vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten beslutar om fördelning av medel i november.

Artikeln publicerades först på: studentportal.gu.se