Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Michael McKenna lyfte frågor om moraliskt ansvar och klander

Nyhet: 2017-06-02

Professor i moralfilosofi Michael McKenna från Tucson, Arizona. Foto: Monica Havström

Moraliskt ansvar, klander och berömvärdhet var i centrum för filosofiska samtal när institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori och forskningsprogrammet Gothenburg Responsibility Project gästades av professor Michael McKenna från University of Arizona.

Sista veckan i maj arrangerade forskningsprogrammet Gothenburg Responsibility Project en workshop på teman ur Michael McKennas bok Conversation and Responsibility.

– Det har varit givande dagar här med många diskussioner. Deltagarna har varit väldigt engagerade. Dessutom har jag fått tillfälle att njuta av Göteborg även om mesta tiden av mitt besök har ägnats åt samtal och skrivarbete, säger Michael McKenna.

Michael McKenna har varit en framträdande röst i debatten om moraliskt ansvar och fri vilja under flera år. Utöver hans deltagande i GRP:s workshop har han träffat forskare på GRP och andra filosofer på institutionen som arbetar med närliggande frågor.

Läs mer om temadagarna

 

AV:

Artikeln publicerades först på: gothenburg-responsibility-project.gu.se

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2011-03-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?