Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Marie Demker börjar blogga på fakultetens nya Dekanblogg

Nyhet: 2017-06-28

4 frågor till Humanistiska fakultetens dekan Marie Demker, som precis skrivit ett första inlägg på Dekanbloggen som går att hitta här.


Vad kommer du att blogga om på Dekanbloggen?

– Framförallt om utbildnings- och forskningspolitiska frågor, styrning och ledning i akademin samt om akademins betydelse och vikt i vårt demokratiska samhälle. Sedan blir det nog en eller annan personlig reflektion också. Förhoppningsvis blir det lite gästinlägg från pro- och vicedekan också.

Varför behövs det en dekanblogg?

– Ja det kan man ju med rätta fråga sig! Arbetet med strategier och ledningsfrågor kanske upplevs vara ganska långt från den dagliga verksamheten, då kan bloggen bli ett sätt för alla medarbetare att få sammanhang och en riktning i fakultetens arbete. Att genom att ta upp frågor som rör sig på den nationella nivån skapa en ram kring våra frågor och problem här på fakulteten. Det blir också ett forum att dryfta lite andra frågor än de som är aktuella för beslut och formella processer. Lite synpunkter på en utredning, inspiration från en systerfakultet eller tankar kring samhällsdebatten.

Vilka riktar sig Dekanbloggen till?

– I första hand till medarbetarna på fakulteten, men också till andra intresserade med engagemang i akademin.

Du driver även bloggen Vänstra stranden – på vilket sätt kommer dina bloggar att skilja sig åt?

– Där skriver jag mest utifrån mina egna forskningsintressen och -verksamhet, debatterar samhällsfrågor i vidare mening och använder min akademiska profession för att lyfta fram perspektiv på samhälle och politik som jag tycker saknas i debatten. På dekanbloggen blir det mer kring akademin som sådan och universitetsfrågor inifrån.

Länk till Dekanbloggen: http://humfakdekan.blogg.gu.se/

AV:

Artikeln publicerades först på: hum.gu.se

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2011-03-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://flov.gu.se/aktuellt/Nyheter/fulltext//marie-demker-borjar-blogga-pa-fakultetens-nya-dekanblogg.cid1483806
Utskriftsdatum: 2018-02-19