Göteborgs universitet publicerar ny webb för Artificiell Intelligens och digitalisering

Nyhet: 2020-01-27

2017 beslutade regeringen om en digitaliseringsstrategi med det övergripande målet att Sverige ska vara världsbäst på att använda digitaliseringens möjligheter. Som ett svar på detta har Göteborgs universitet upprättat en gemensam plattform, SAID, och en ny webb, gu.se/ai

SAID, Samordningsgrupp för Artificiell intelligens och digitalisering, är ett nätverk som ska synliggöra och samordna forsknings- och utbildningsområden kopplade till AI och digitalisering för utvecklingen av ett hållbart och inkluderande digitalt samhälle. Initiativet syftar också till att underlätta kommunikationen med företag, organisationer och offentlig verksamhet så att samverkan kring forskningsprojekt, kompetensutvecklingskurser och seminarier främjas.

Samordningsgruppens sammansättning ska återspegla bredden inom forskning och utbildning på GU och består i nuläget av en grupp på totalt elva personer från olika institutioner under ledning av vicerektor för samverkan, Fredrika Lagergren Wahlin. Foto på Fredrika

– SAID fungerar som en nod för forskning och utbildning om AI och digitalisering inom hela Göteborgs universitet. I ett första skede har vi koncentrerat oss på två områden: att bidra till uppstart av samverkansprojekten AI Competence och AI Innovation och att bygga en hemsida som ska fungera som en digital mötesplats – gu.se/ai – för att utveckla forskning och utbildning om AI och digitalisering på GU, säger Fredrika Lagergren Wahlin och fortsätter:
– Nu är vi igång så alla som är intresserade av att ingå i nätverket uppmanas att kontakta administratör för hemsidan, ai@gu.se. I ett första skede vänder vi oss till dig som är verksam vid Göteborgs universitet men vi kommer även att öppna för externa samverkanspartner.

AV: Erika Danielsson

Artikeln publicerades först på: medarbetarportalen.gu.se