Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kan Liberal arts-traditionen förbättra kunskapssituationen?

Nyhet: 2019-07-01

Liberal arts-traditionen ser som sin uppgift att ge studenter en bred bas med kunskap som sträcker sig över flera ämnen. Det samtalar universitetslektor Moa Ekbom om i Almedalen på tisdagen.

Kan Liberal arts-traditionen användas för att förbättra kunskapssituationen i Sverige idag? Hur ska det i så fall gå till och vilka är fallgroparna? Vilka är liberal arts-tankens fördelar och utmaningar? Det är några av frågorna som ska dryftas i Humtanks tält i Visby av Moa Ekbom, universitetslektor i latin på institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori vid Göteborgs universitet och Michael Godhe, Humtank.

Tisdag 2 juli 12:15 - 12:30
Liberal Arts - Är det något för svenska universitet?
Hamnplan, H217, "Humtank-tältet"

Se Humtanks filmer på Facebook

Tro som tillgång i vården?

Även Morten Sager, forskare i vetenskapsteori vid institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori medverkar i Almedalen. Han deltar i ett panelsamtal under måndagen med rubriken Tro som tillgång i vården , vilket ingår i (G) som i Gud”-seminariet under Almedalsveckan. 

Måndag 1 juli kl 10:
Tro som tillgång i vården?

På vilket sätt kan kristen tro vara en tillgång i vården? Vilka möjligheter och svårigheter finns? På Gotland samarbetar primärvården med en av frikyrkorna kring rehabilitering av långtidssjuka. Missbrukarvård på kristen grund har i många år fått offentligt stöd. I panelsamtalet medverkar Morten Sager, lektor i vetenskapsteori, Göteborgs universitet, Ann-Christine Karlsten, Frälsningsarméns rehabiliteringsarbete Visby, Maria Fälth, Kristdemokraterna, regionfullmäktige, Stockholm, Nina Eriksson, enhetschef LP-verksamheten samt Susanna Althini, distriktsläkare, Visby. Moderator: Joakim Hagerius

Läs mer om Göteborgs universitets medarbetare i Almedalen: www.gu.se/almedalen 

AV:
0766183042

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2011-03-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://flov.gu.se/aktuellt/Nyheter/fulltext//almedalen--kan-liberal-arts-traditionen-forbattra-kunskapssituationen-.cid1634771
Utskriftsdatum: 2019-12-16