Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Är grodan utanför dammen eller dammen utanför grodan?

  [2020-06-12] När vi beskriver ett föremåls placering i en bild, använder vi oss av beskrivningar som dess fysiska placering och förhållandet till andra saker i bilden. Men hur ska datorer lära sig att till exempel föredra beskrivningen "grodan är utanför dammen" snarare än "dammen är utanför grodan"? I sin avhandling undersöker Mehdi Ghanimifard hur artificiella neurala nätverk lär sig vilken information som är relevant för rumsliga beskrivningar.

 • Stort fokus på pandemin i kommunikatörsstudenters examensarbeten

  [2020-06-05] Nu kan du ta del av årets masteruppsatser som studenter vid Kommunikatörsprogrammet med inriktning mot myndigheter och offentlig förvaltning presenterar på ett helt nytt sätt ¿ via filmade presentationer på en specialdesignad webbplats. Läs om deras arbete som bland annat visar en färsk bild av kommunikatörers roll i coronakrisen.

 • Nytt regeringsbesked möjliggör undervisning på campus

  [2020-06-01] Regeringen meddelade idag att universitetet åter kan öppna upp för campusundervisning från den 15 juni. - Dagens besked innebär att vi kan förbereda oss för en anpassad återgång till undervisning på campus. Det innebär tyvärr inte att det är möjligt att göra det med omedelbar verkan, vilket också statsministern påpekade, säger rektor Eva Wiberg.

 • Island och Latinamerika i fokus för Humanistiska fakultetens hedersdoktorer 2020

  [2020-05-20] Humanistiska fakultetsstyrelsen har beslutat att utse cand. mag. Kristinn Jóhannesson och universitetsbibliotekarie Anna Svensson till Humanistiska fakultetens hedersdoktorer 2020.

 • Välkommen till Mehdi Ghanimifards disputation 27 maj

  [2020-05-18] Välkommen till Mehdi Ghanimifards disputation i datalingvistik onsdag den 27 maj då han försvarar sin avhandling Why the pond is not outside the frog? Grounding in contextual representations by neural language models. Disputationen äger rum online via Zoom.

 • Filosofer i samtal om Coronaetik

  [2020-05-05] Finns det situationer när det är försvarbart att inte följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer? Varför är vi omoraliska om vi riskerar att smitta andra? Hör Bengt Brülde, professor i praktisk filosofi, i ett timslångt samtal med kollegan Kalle Grill, docent i filosofi vid Umeå universitet, om rätt och fel under covid-19-pandemin.

 • Filosofer hjälper regeringen med riktlinjer för intensivvård

  [2020-03-26] Forskare i praktisk filosofi vid Göteborgs universitet hjälper just nu Socialstyrelsen med att formulera nya riktlinjer för prioritering och ransonering av sjukvårdsresurser om det skulle komma att behövas på grund av den pågående pandemin av Covid-19. Christian Munthe och Erik Malmqvist bidrar på flera sätt med sina expertkunskaper i folkhälsoetik och sjukvårdsetik.

 • Konserveringspodden om kultuarv med Jonathan Westin

  [2020-03-26] I Konserveringspoddens avsnitt ¿Vad mer kan vi lära oss om kulturarvet¿ berättar CDH:s forskningskoordinator Jonathan Westin om sitt arbete med att visualisera kulturarvsmiljöer.

 • Invigningen av Humanisten skjuts upp

  [2020-03-26] Med anledning av det nya coronaviruset skjuts invigningen av nya Humanisten upp. Förhoppningen är att den officiella invigningen av Humanistiska fakultetens nya byggnad ska kunna ske till hösten.

 • Rekommendationer om covid-19 (corona) och vart du vänder dig för mer information

  [2020-03-04] Göteborgs universitets rekommendationer om covid-19 (corona) uppdateras fortlöpande och publiceras på medarbetarportalen. Här finns också länkar till mer information för chefer, medarbetare och studenter.

Fler nyheter

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2019-08-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://flov.gu.se/aktuellt/Nyheter/
Utskriftsdatum: 2020-07-12