Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Docentföreläsning om medborgarforskning

  [2018-02-21] Medborgarforskning ¿ vad är det egentligen? Det är titeln på Dick Kasperowskis docentföreläsning som han håller torsdag den 22 februari på institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori, Göteborgs universitet.

 • Luftmätare används i stort medborgarforskningsprojekt

  [2018-02-21] Semester i Schleswig-Holstein? Undvik då den lilla orten Tarp. Där är nämligen luftkvaliteten särskilt dålig. Hur vet jag det? Jo, i Tyskland finns cirka 1100 luftmätarstationer, placerade över hela landet av vanliga medborgare, som publicerar resultat om hur luften är just där de bor. - Medborgarforskning har blivit ett demokratiskt inslag i vårt samhälle att ta på allvar, förklarar vetenskapsteoretikerna Dick Kasperowski och Christopher Kullenberg.

 • SPIRA arbetsmarknadsmässa på Pedagogen 8 mars

  [2018-02-14] Missa inte SPIRA arbetsmarknadsmässa på Pedagogen den 8 mars. Utbildningsvetenskapliga och Humanistiska sektionerna vid Göta studentkår samarrangerar 2018-års version av mässan.

 • Unionism, separatism och metafysiska förklaringar

  [2018-02-12] Den 13-14 februari arrangerar institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori vid Göteborgs universitet den andra internationella konferensen om metafysiska förklaringar inom teoretisk filosofi.

 • Delta i Forum för normkritisk forskning under EuroPride

  [2018-02-09] Göteborgs universitet arrangerar Forum för normkritisk forskning den 16 augusti 2018.

 • Gästdoktorand analyserar lokala valutor och bitcoin

  [2018-01-30] Hur pengar, etik och rättvisa är kopplat till lokala, alternativa valutor - det är frågor som gästdoktoranden Louis Larue föreläser om på seminariet i praktisk filosofi den 31 januari.

 • En modellteoretisk semantik för att kunna generalisera om absolut allt

  [2018-01-25] Hur stora generaliseringar kan vi göra - kan de vara hur stora som helst, över absolut allting, eller är de alltid begränsade på ett eller annat vis? Det är den centrala frågeställningen för en avhandling i teoretisk filosofi.

 • GU-forskare en av initiativtagarna till #botjakten

  [2018-01-24] För en vecka sedan dök plötsligt en enorm våg av porrbotar upp som började gilla olika twitterinlägg. Det är fejkade, automatiserade twitterkonton varav flera är kopplade till pornografiska webbsidor. Händelsen och den mycket snabba spridningen fick sju personer att påbörja en kartläggning för att ta reda på vad som ligger bakom, en av dem är Christopher Kullenberg, forskare vid Göteborgs universitet.

 • Dataspel som väcker filosofiska funderingar

  [2018-01-19] Den som tror att dataspel bara är underhållning får tänka om. Dataspel kan i själva verket väcka djupa filosofiska frågor och iscensätta moraliska dilemman. Ämnet stod i fokus vid ett seminarium med Stefano Gualeni som är filosof, arkitekt och dataspelsutvecklare vid University of Malta.

 • Ny mentorskoordinator sökes

  [2018-01-15] Mentorsverksamheten på FLoV, institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori, söker en eller två nya mentorskoordinatorer med start våren 2018.

Fler nyheter

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2017-12-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?