• Dataspel som väcker filosofiska funderingar

[2018-01-19] Den som tror att dataspel bara är underhållning får tänka om. Dataspel kan i själva verket väcka djupa filosofiska frågor och iscensätta moraliska dilemman. Ämnet stod i fokus vid ett seminarium med Stefano Gualeni som är filosof, arkitekt och dataspelsutvecklare vid University of Malta.

• Ny mentorskoordinator sökes

[2018-01-15] Mentorsverksamheten på FLoV, institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori, söker en eller två nya mentorskoordinatorer med start våren 2018.

• Instagrammar om hållbart sparande

[2018-01-15] Forskargruppen i finansiell etik gäst-instagrammar denna vecka för Göteborgs Stad och ger tips kring hållbart sparande.

• Se filmade föredrag om etik och antibiotikaresistens

[2018-01-09] Se filmade föredrag från symposiet om etik och antibiotikaresistens som institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori anordnade tillsammans med Centrum för antibiotikaresistensforskning på Göteborgs universitet i slutet av 2017.

• Filosofiprofessor i julkalender om hållbar utveckling

[2017-12-12] Christian Munthe, professor i praktisk filosofi, döljer sig bakom lucka 10 i Göteborgs miljövetenskapliga centrums julkalender om de globala målen för hållbar utveckling. Han intervjuas om mål nr 10: Minskade ojämlikheter.

• Kolla din skräppost efter viktig e-post från universitetet

[2017-12-12] E-post från universitetet har fastnat i skräppostfilter.

• Anders Herlitz får Harvard-pris

[2017-12-08] Anders Herlitz, forskare i praktisk filosofi, har fått ett prestigefullt pris som delas ut av Harvard Center for Population and Development Studies, Sissela Bok Ethics and Population Research Prize.

• Doktorander inom humaniora möts på konferens

[2017-11-16] På torsdagen inleddes den första fakultetsgemensamma doktorandkonferensen på Humanistiska fakulteten vid Göteborgs universitet. Konferensen innehåller presentationer om allt från varför svenska medelklassfamiljer köper sommarstuga till andlighet i Indien.

• Samverkan och digitalisering för samhället framåt

[2017-11-16] Det var samverkan som byggde det svenska folkhemmet. Hur kan samverkan inom humaniora föra samhället framåt idag? Den 8-9 november hölls den första konferensen inom GPS400, Göteborgskulturer på stan 1621-2021. I det inledande panelsamtalet kretsade frågeställningen kring vad samverkan är och hur olika institutioner ska kunna samverka.

• Citizen science - allmänheten blir experter

[2017-11-16] Idag finns det många exempel på hur allmänheten involveras i forskning genom att bidra till arkiv och databaser med observationer, bilder och annan information. Under den första GPS400-konfernsen lyftes både lokala och globala projekt.