Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Öppen föreläsning: Finns det liv i rymden?

Föreläsning

26/11: Vad har man funnit efter två hundra års letande?

Gustav Holmberg, docent och lektor i idé- och lärdomshistoria vid Göteborgs universitet, föreläser om astrobiologins vetenskapshistoria och det vetenskapliga sökandet efter liv i rymden inom 1800- och 1900-talens astronomi och rymdforskning.

Föreläsningen hålls på svenska och är en del av Ett HUM om..., en föreläsningsserie som lyfter fram humanistiska perspektiv.

Ett demokratiskt och framgångsrikt samhälle behöver innovation och kreativitet för att skapa nya idéer - men också eftertanke och analys. En humanist kan bidra med kunskap om språk, kultur och historia, och är tränad att ställa relevanta frågor, analysera och kommunicera. Dagens humanister arbetar också med ämnesområden som teknik, miljö, digitalisering och medicin.

Följ oss på Stadsbiblioteket, Världskulturmuseet och Frölunda Kulturhus fram till våren 2020. Där håller Humanistiska fakulteten spännande föreläsningar och ger information om utbildning och framtida arbetsmarknad. Du får träffa forskare, studenter och studievägledare, kan ställa frågor och få perspektiv på nya utbildningsmöjligheter.

Kommande föreläsning under hösten:

MED KRIMINALROMANEN SOM MALL
9 december kl. 18, Stadsbiblioteket

Under 60-talet uppmärksammade Svarta pantrarna de förödande konsekvenser som kopplingen mellan kriminalitet och svarthet haft för svarta i USA. Chloé Avril, lektor i engelsk litteraturvetenskap, Göteborgs universitet, föreläser om hur man inom rörelsen ändå har valt att använda sig av kriminalromanens sätt att berätta för att ställa viktiga frågor om brott, straff och rättvisa i kampen för svarta människors rättigheter.

Datum: 2019-11-26

Tid: 18:00 - 19:00

Kategorier: Humaniora

Plats: Stadsbiblioteket

Evenemangslänk: Läs mer om Öppen föreläsning: Finns det liv i rymden?

Kontaktperson: Camilla Brudin Borg

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2010-11-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?