Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

KVINNODAGEN: WikiGapGöteborg – minska gapet mellan män och kvinnor på internet

Workshop

Det finns fyra gånger fler artiklar om män än om kvinnor på Wikipedia, ett innehåll som färgar vår kunskap om världen. Nu kan du vara med på ett världsomspännande initiativ för att minska gapet mellan män och kvinnor på internet. Kom och skriv in dig i historien genom att delta i #WikiGapGöteborg på Humanisten den 6 mars.

WikiGap är ett initiativ från Utrikesdepartementet och Wikimedia Sverige och har genomförts i över 60 länder. Syftet är att göra internet mer jämställt genom att utöka informationen om framstående kvinnor på Wikipedia, en av världens tio mest besökta webbplatser globalt. Hittills har volontärer över hela världen bidragit till fler än 35 000 redigerade och publicerade artiklar.

Temat för #WikiGapGöteborg är Historiska kvinnor. Tillsammans med volontärer från Wikimediarörelsen kommer du att kunna skriva nya artiklar, förbättra befintliga artiklar eller översätta artiklar om kvinnor som varit eller är betydelsefulla för Sveriges historia.

För ditt engagemang bjuder vi på lättare förtäring, dryck och en goodie-bag med bland annat Utrikesdepartementets handbok i feministisk utrikespolitik. Eventet inleds med inspirerande talare.

Datum: 2020-03-06

Tid: 13:00 - 17:00

Kategorier: Humaniora

Plats: Humanisten,Renströmsgatan 6
Trappan

Evenemangslänk: Läs mer om KVINNODAGEN: WikiGapGöteborg – minska gapet mellan män och kvinnor på internet

Kontaktperson: Jessica Oscarsson

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2010-11-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?