Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kunskaper för en feministisk framtid

Seminarium

Dagens feminism kan inte blunda för utmaningar som nationalistiska strömningar, rasism, antiislamism, transfrågor, klimatkris, förskjutna klassperspektiv och växande hot mot genusvetenskap. Under 2010-talet formerades och stabiliserades också en rad nya feministiska rörelser och gemenskaper. Vad får detta för praktiska konsekvenser?

Vilka kunskaper behöver den samlade feminismen och dess många rörelser för att hantera samtidens brännande utmaningar in i framtiden? Och hur hantera att rörelsernas sinsemellan skillnader är både indentitetsskapande faktorer och störningsmoment? Kan skillnadstänkande kompletteras med en ökad gemenskap - för en ny kraftfull organisering av en feministisk framtid?

Pia Laskar docent genusvetenskap, Felicia Mulinari författare, lärare i kreativt skrivande Kvinnofolkhögskolan, Sara Edenheim docent historia, Evelina Johansson Wilén fil.dr. genusvetenskap, Barbara Czarniawska professor företagsekonomi, Sila Aliki grundare Folkets juristbyrå, politisk redaktör Kontext Press, och Anna Adeniji fil.dr. genusvetenskap, utbildare och konsult.

I samverkan med bl.a. Kvinnofolkhögskolan Göteborg.

---

Till seminarierna skickas personliga inbjudningar ut. Antalet platser är begränsat.

Är du som aktör intresserad och önskar att, i mån av plats, delta i seminariet? Maila ditt intresse till jonseredsherrgard@gu.se tillsammans med namn, organisation och din roll inom denna, samt vilken ingång du har till seminariets ämne.

---

Datum: 2020-03-03

Tid: 09:30 - 15:30

Kategorier: Samverkan, Jämlikhet/jämställdhet, Genusvetenskap

Arrangör: Jonsereds herrgård & Kvinnofolkhögskolan m.fl.

Plats: Jonsereds herrgård, William Gibsons väg 21

Kontaktperson: Jonsereds herrgårrd

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2010-11-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?