Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Banbrytande berättelser - Den unge Werthers lidande

Föreläsning

Med Den unge Werthers lidande skapade Goethe ett verk som drev subjektivismen längre än någon tidigare hade gjort i litteraturen. Werther är den ende brevskrivaren i denna brevroman, och han skapar sig en värld som inte har mycket med den objektiva verkligheten att göra. Han plågas av det borgerliga samhällets krav och flyr in i sig själv. Många läsare identifierade sig med Werther så till den grad, att det utlöste en självmordsepidemi. Men är Werther verkligen en hjälte att efterlikna? Varför inte läsa Goethes roman mothårs, som en kritik av subjektivismen?

Ingrid Elam, professor i litterär gestaltning och docent i litteraturvetenskap
Datum: 8 oktober

Banbrytande berättelser är en litterär salong med föreläsningar om litteratur som har förändrat synen på människan och världen, som påverkat lagstiftning, samhällsordning och historieskrivning, och som
i en del fall skapat nya villkor för dikten själv.

Plats: Jonsereds herrgård, William Gibsons väg 21, Jonsered Anmälan per e-post: jonseredsherrgard@gu.se Program: 18.00 kaffe, 18.30 föreläsning, 19.15 samtal och frågor Pris: 100 kr inkl kaffe och smörgås. Obs kortbetalning
Vägbeskrivning: se www.jonseredsherrgard.gu.se

Ett samarbete mellan Jonsereds herrgård och Institutionen för litteraturvetenskap, idéhistoria och religion, båda vid Göteborgs universitet.

Datum: 2019-10-08

Tid: 18:00 - 20:00

Kategorier: Populärvetenskap, Humaniora, Samverkan, Litteraturvetenskap, Idéhistoria

Arrangör: Jonsereds herrgård Göteborgs universitet

Plats: Jonsereds herrgård, William Gibsons väg 21

Avgift: 100 kr inkl kaffe och smörgås

Kontaktperson: Jonsereds herrgård

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2010-11-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?