ETT HUM OM: Allvarligt talat. Berättelser om livet

Allvarligt talat: Berättelser om livet

Maria Sjöberg
Allvarligt talat: Berättelser om livet

I boken Allvarligt talat: Berättelser om livet (208) utmanas naturvetenskapliga förklaringar till människolivets existentiella villkor. Författarna kommer från olika ämnen och discipliner men förenas i en plädering för studier av livets allvar. Föredraget handlar om på vilka sätt och varför livsberättande är en försummad aspekt i studier av människors livsvillkor, förr som nu, trots att vi alla deltar i sådant berättande. I föredraget illustreras med exempel på livsberättande från den antika världen fram till vår tid.

Maria Sjöberg är professor i historia. Hennes forskning är inriktad på 1500- och 1600-talens könshistoriska villkor.

ett HUM om... är en föreläsningsserie som lyfter fram humanistiska perspektiv. Följ oss på Stadsbiblioteket, Världskulturmuseet och Frölunda Kulturhus under hösten 2018 och våren 2019. Där håller Humanistiska fakulteten spännande föreläsningar och ger information om utbildning och framtida arbetsmarknad. Du får träffa forskare, studenter och vägledare, kan ställa frågor och få perspektiv på nya utbildningsmöjligheter.

Se hela programmet: https://hum.gu.se/samverkan/ett-hum-om

Föreläsare: Maria Sjöberg