Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

IT-prylar och bilar - Utmanande men viktiga att återvinna för en cirkulär ekonomi!

Föreläsning

Vad händer med din mobil eller dator efter att du slängt den? Vart tar bilen vägen då du bestämt dig för att göra dig av med den? Populärvetenskaplig föreläsning med Magnus Andersson, doktorand vid avdelningen för Miljösystemanalys på Chalmers.

Användningen av IT-produkter och bilar är djupt integrerad i dagens samhälle. Dessa produkter är idag mycket komplexa, och är beroende av en lång rad material och metaller för att fungera. Bland de metaller som används kan flera också vara sällsynta i naturen. Ur miljösynpunkt, och för att skapa en cirkulär ekonomi som inte förlitar sig på ändliga resurser, vore det bra att återvinna alla dessa material. Idag är detta dock en stor utmaning. Vi behöver alltså bli bättre på att återvinna, men hur ska det gå till?

I detta föredrag ges en överblick av möjligheter och svårigheter som samhället ställs inför i arbetet för återvinna komplexa produkter bättre.

Materialet som presenteras är del av pågående forskning som görs inom forskningsprojektet Explore.
Läs mer om projektet här

Popular Science Talks - populärvetenskapliga föreläsningar - ger doktorander möjligheten att nå ut med sin forskning till en intresserad allmänhet med Ekocentrum som plattform.

Detta seminarium är kostnadsfritt. Anmäl dig senast den 7 augusti 2018 på Ekocentrums webb nedan, så bjuder Ekocentrum på fika. Välkommen!

Föreläsare: Magnus Andersson, doktorand vid avdelningen för Miljösystemanalys på Chalmers Tekniska Högskola.

Datum: 2018-08-13

Tid: 15:30 - 16:30

Kategorier: Hållbar utveckling

Arrangör: Göteborgs centrum för hållbar utveckling i samarbete med Ekocentrum

Plats: Ekocentrum

Evenemangslänk: Läs mer om IT-prylar och bilar - Utmanande men viktiga att återvinna för en cirkulär ekonomi!

Kontaktperson: Mikael Östblom

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2010-11-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?