Den gudomliga komedin

Föreläsning

Att Dantes verk Commedia var banbrytande för den västerländska litteraturen ansåg man redan under renässansen.

Men frågan är hur. Och betyder "komedi" att det också var roligt? Om det inte var det - vad var det då för slags komedi?
Varför skrev Dante den på folkspråket i stället för på latin - och i så starkt bibliskt inspirerad stil? Vilken är förklaringen till att Dante själv figurerar som litterär gestalt i sitt eget verk?

Föredrag av Ola Sigurdson, professor i tros- och livsåskådningsvetenskap vid Göteborgs
universitet.

Program:
18.00 Kaffe
18.30 Föredrag
19.15 Samtal och frågor.

Anmälan per e-post: jonseredsherrgard@gu.se

Kvällsföredraget ingår i serien Banbrytande berättelser - föredrag om litteratur som har förändrat synen på människan och världen, som påverkat lagstiftning, samhällsordning och historieskrivning och som i en del fall dessutom skapat nya villkor för dikten själv.

Datum: 2018-10-11

Kategorier: Litteraturvetenskap