STS Seminar: Laboratories and beyond. Laboratory studies in STS: relevant problem, classical developments and other paradoxes.

"/>

Invited guest: Marcin Zarod, Researcher at Warsaw University.

During the seminar I will revisit classical concepts from ethnographies of laboratories (Woolgar, Knor-Cetina, Law, Collins), such as tinkering, stability and opportunistic reasoning. I will look on classical STS texts both as a problem as well as a promise, using the criticism of Mirowski and Park. I will bring some examples from studying construction of knowledge in hacking communities.

How can we define laboratories? How can we define laboratories as social settings? What contemporary processes shape commercial, academic and citizen laboratories? What are the limits of laboratory studies and how should we supplement them with other angles?"

Datum: 2018-05-25

Kategorier: Samhällsvetenskap