• Dataspel som väcker filosofiska funderingar

[2018-01-19] Den som tror att dataspel bara är underhållning får tänka om. Dataspel kan i själva verket väcka djupa filosofiska frågor och iscensätta moraliska dilemman. Ämnet stod i fokus vid ett seminarium med Stefano Gualeni som är filosof, arkitekt och dataspelsutvecklare vid University of Malta.

• Ny mentorskoordinator sökes

[2018-01-15] Mentorsverksamheten på FLoV, institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori, söker en eller två nya mentorskoordinatorer med start våren 2018.

• Instagrammar om hållbart sparande

[2018-01-15] Forskargruppen i finansiell etik gäst-instagrammar denna vecka för Göteborgs Stad och ger tips kring hållbart sparande.

• Se filmade föredrag om etik och antibiotikaresistens

[2018-01-09] Se filmade föredrag från symposiet om etik och antibiotikaresistens som institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori anordnade tillsammans med Centrum för antibiotikaresistensforskning på Göteborgs universitet i slutet av 2017.

• Filosofiprofessor i julkalender om hållbar utveckling

[2017-12-12] Christian Munthe, professor i praktisk filosofi, döljer sig bakom lucka 10 i Göteborgs miljövetenskapliga centrums julkalender om de globala målen för hållbar utveckling. Han intervjuas om mål nr 10: Minskade ojämlikheter.