• Filosofer ska forska om miljöns betydelse för antibiotikaresistens

[2018-12-21] Flera forskare i praktisk filosofi på institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori kommer att ingå i en ny tvärvetenskaplig forskningsmiljö inom CARe som ska fokusera på miljöns betydelse för hur antibiotikaresistens sprids.

• Ledig anställning: Professor i lingvistik

[2018-12-21] Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori vid humanistiska fakulteten, Göteborgs universitet söker nu en professor i lingvistik. Anställningen är tillsvidare med en omfattning på 100 procent.

• Misstänkt bomb var attrapp

[2018-12-18] Polisen meddelade under onsdagen att det misstänkta föremål som igår hittades vid Nationella sekretariatet för genusforskning inte var en bomb. - Det var en attrapp som såg ut som en dynamitstav, säger Hans Lippens vid polisen till tidningen GT.

• "Allt" kommunicerar i svenska kommuner

[2018-12-17] Svenska kommuner knyter stora förhoppningar till sina kommunikationsverksamheter och samstämmigheten är stor. Det visar en analys av principerna för svenska kommuners kommunikationsverksamheter från JMG genomförd av Magnus Fredriksson, Mathias Färdigh och Anton Törnberg.

• Workshop om formella sanningsteorier samlade logikforskare

[2018-12-06] Torsdagen den 6 december gästades Göteborgs universitet av forskare i logik som deltog i en workshop om formella sanningsteorier, Gothenburg-Warsaw workshop on truth.