Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Island och Latinamerika i fokus för Humanistiska fakultetens hedersdoktorer 2020

  [2020-05-20] Humanistiska fakultetsstyrelsen har beslutat att utse cand. mag. Kristinn Jóhannesson och universitetsbibliotekarie Anna Svensson till Humanistiska fakultetens hedersdoktorer 2020.

 • Välkommen till Mehdi Ghanimifards disputation 27 maj

  [2020-05-18] Välkommen till Mehdi Ghanimifards disputation i datalingvistik onsdag den 27 maj då han försvarar sin avhandling Why the pond is not outside the frog? Grounding in contextual representations by neural language models. Disputationen äger rum online via Zoom.

 • Filosofer i samtal om Coronaetik

  [2020-05-05] Finns det situationer när det är försvarbart att inte följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer? Varför är vi omoraliska om vi riskerar att smitta andra? Hör Bengt Brülde, professor i praktisk filosofi, i ett timslångt samtal med kollegan Kalle Grill, docent i filosofi vid Umeå universitet, om rätt och fel under covid-19-pandemin.

 • Filosofer hjälper regeringen med riktlinjer för intensivvård

  [2020-03-26] Forskare i praktisk filosofi vid Göteborgs universitet hjälper just nu Socialstyrelsen med att formulera nya riktlinjer för prioritering och ransonering av sjukvårdsresurser om det skulle komma att behövas på grund av den pågående pandemin av Covid-19. Christian Munthe och Erik Malmqvist bidrar på flera sätt med sina expertkunskaper i folkhälsoetik och sjukvårdsetik.

 • Konserveringspodden om kultuarv med Jonathan Westin

  [2020-03-26] I Konserveringspoddens avsnitt ¿Vad mer kan vi lära oss om kulturarvet¿ berättar CDH:s forskningskoordinator Jonathan Westin om sitt arbete med att visualisera kulturarvsmiljöer.

Fler nyheter

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Monica Havström|Sidan uppdaterades: 2019-03-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?