• Docentföreläsning: Vem kan man lita på?

[2019-10-17] I dessa tider av uttalade postsanningar, vem i hela världen kan man lita på? Vad sker i gränslandet mellan ideologi och vetenskap? Torsdagen den 31 oktober håller Johan Söderberg docentföreläsning om sina vetenskapsstudier. Välkommen!

• Money: What Is It? How Should It Function?

[2019-10-09] Forskargruppen i finansiell etik ordnar en konferens om digitala pengar i Groningen (NL), 1-2 november.

• Act Sustainable - Programmet ute nu!

[2019-10-07] Den 4-9 november går hållbarhetsveckan av stapeln, och nu är det späckade programmet ute! Studenter och personal på Göteborgs universitet och Chalmers får bland annat chansen att workshoppa, inovations-jamma, tävla, vinna och mycket mer. Allt för att inspirera, engagera och öka vår kunskap om hållbar utveckling.

• Om åldrande och medborgarforskning på Bokmässan

[2019-09-26] På årets bokmässa i Göteborg kan du höra Bengt Brülde prata om åldrande och sin nya bok samt träffa Dick Kasperowski som berättar om medborgarforskning.

• Filosofisk avhandling: "Vissa straff saknar moraliskt berättigande"

[2019-09-19] Kan någon förtjäna att straffas om vi saknar fri vilja? I en ny filosofisk avhandling argumenteras för att delar av rättssystemet saknar moraliskt berättigande.