• Restplatser - utbytesstudier vårterminen 2020

[2019-09-16] Humanistiska fakulteten öppnar nu för en ny möjlighet för dig som vill söka utbytesstudier till vårterminen 2020. Sista ansökningsdag är 1 oktober, inklusive uppladdning av nödvändiga dokument.

• Jonna Bornemark i samtal om kompetens i välfärden

[2019-09-12] Att mäta eller inte mäta är titeln på ett panelsamtal fredag den 20 september med filosofen Jonna Bornemark utifrån hennes bok om Det omätbaras renässans.

• Hundvisslor i fokus: forskare ska studera dolda politiska budskap

[2019-09-12] Hundvisslor är en form av budskap på sociala medier som uppfattas olika beroende på vem som lyssnar. I ett nytt forskningsprojekt vid Göteborgs universitet kommer forskare inom lingvistik, datalingvistik och statsvetenskap att undersöka på vilket sätt artificiell intelligens används för att påverka opinionen. Projektet leds av Asad Sayeed.

• Student från Kritiska studier diskuterar kritiskt tänkande med unga

[2019-09-12] Feminism, polisvåld och extremism - det är stor spännvidd på diskussionsämnena när unga i östra Göteborg går på kurs i kritiskt tänkande. En av arrangörerna är Vincent Lekblad, som precis har tagit examen från masterprogrammet Kritiska studier.

• Översättningsarbete inom klassiska språk får forskningsanslag

[2019-09-10] Riksbankens Jubileumsfond har i dagarna fattat beslut att stötta ett nytt projekt: översättning som vetenskaplig verksamhet. Forskare och översättare inom klassiska språk, moderna språk och översättningsvetenskap kommer att delta.