Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Restplatser - utbytesstudier vårterminen 2020

  [2019-09-16] Humanistiska fakulteten öppnar nu för en ny möjlighet för dig som vill söka utbytesstudier till vårterminen 2020. Sista ansökningsdag är 1 oktober, inklusive uppladdning av nödvändiga dokument.

 • Jonna Bornemark i samtal om kompetens i välfärden

  [2019-09-12] Att mäta eller inte mäta är titeln på ett panelsamtal fredag den 20 september med filosofen Jonna Bornemark utifrån hennes bok om Det omätbaras renässans.

 • Hundvisslor i fokus: forskare ska studera dolda politiska budskap

  [2019-09-12] Hundvisslor är en form av budskap på sociala medier som uppfattas olika beroende på vem som lyssnar. I ett nytt forskningsprojekt vid Göteborgs universitet kommer forskare inom lingvistik, datalingvistik och statsvetenskap att undersöka på vilket sätt artificiell intelligens används för att påverka opinionen. Projektet leds av Asad Sayeed.

 • Student från Kritiska studier diskuterar kritiskt tänkande med unga

  [2019-09-12] Feminism, polisvåld och extremism - det är stor spännvidd på diskussionsämnena när unga i östra Göteborg går på kurs i kritiskt tänkande. En av arrangörerna är Vincent Lekblad, som precis har tagit examen från masterprogrammet Kritiska studier.

 • Översättningsarbete inom klassiska språk får forskningsanslag

  [2019-09-10] Riksbankens Jubileumsfond har i dagarna fattat beslut att stötta ett nytt projekt: översättning som vetenskaplig verksamhet. Forskare och översättare inom klassiska språk, moderna språk och översättningsvetenskap kommer att delta.

Fler nyheter

Sidansvarig: Monica Havström|Sidan uppdaterades: 2019-03-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?