• Nu flyttar institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

[2019-12-06] Välkommen till FLoV som numera finns på plan 5 i nybyggda Humanisten!

• I dag öppnar huvudentrén till Humanisten

[2019-12-04] I dag öppnar huvudentrén till Humanisten och Humanistiska fakulteten kan flytta in i sin nya byggnad i universitetsområdet Näckrosen. ¿ Vi är väldigt förväntansfulla inför hur det kommer att bli, säger prodekan Göran Larsson.

• Morgan Nilsson får fakultetens pedagogiska pris 2019

[2019-11-25] Morgan Nilsson, universitetslektor vid institutionen för språk och litteraturer, tilldelas Humanistiska fakultetens pedagogiska pris 2019. Han har undervisat på fakulteten i många år - och i många olika språk - men de senaste åren har det nästan bara varit somaliska som gällt.

• Alumner är bollplank för unga som vill vässa sina argument

[2019-11-21] Vet du vad du tycker, men har svårt att motivera varför? Argumentakuten är en workshop för unga som besöker studiemässan Kunskap och Framtid denna vecka. Tre alumner från humanistiska utbildningar på Göteborgs universitet hjälper ungdomar att hitta de bästa argumenten.

• Öppen föreläsning om människans ansvar för jorden

[2019-11-04] Människan tär alltmer på jordens resurser. Hur ska vi klara att ta hand om konsekvensen av vårt sätt att leva? Det ska Christian Munthe, professor i praktisk filosofi, prata om vid en öppen föreläsning på Världskulturmuseet.