• Om AI, känslor och svindlande tankar på Vetenskapsfestivalen

[2019-03-13] I sju av Vetenskapsfestivalens programpunkter 2019 medverkar forskare och doktorander från institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori vid Göteborgs universitet. Under den första veckan i april har du chans att lyssna på samtal om hästar som arbetskamrater, om tro och vetenskap med mera.

• Moraliska frågor om AI och djur på TEDx talk i Göteborg

[2019-02-15] Dorna Behdadi, doktorand i praktisk filosofi, utmanar oss med moraliska frågor om AI och djur på måndagens ¿TEDx talk¿ på Konserthuset i Göteborg.

• Nytt projekt ska undersöka Universell utformning

[2019-01-30] Sverige inför just nu Universell utformning som huvudprincip för allt nytt som skapas i samhället. Produkter, miljöer, program, tjänster m.m. ska alla fungera oavsett medborgarnas olika behov och förutsättningar. Nu ska ett nytt forskningsprojekt undersöka spänningen som detta skapar mellan två olika sätt att tänka och kategorisera.

• Oenighet behöver inte betyda att kunskap saknas

[2019-01-28] Blir ens egna åsikt mindre välgrundad bara för att många andra tycker annorlunda? Nej, oenighet behöver inte alls ha den effekten på våra åsikter. Det menar Marco Tiozzo som skrivit en avhandling om oenighet.

• Filosofer ska forska om miljöns betydelse för antibiotikaresistens

[2018-12-21] Flera forskare i praktisk filosofi på institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori kommer att ingå i en ny tvärvetenskaplig forskningsmiljö inom CARe som ska fokusera på miljöns betydelse för hur antibiotikaresistens sprids.