Nyheter

• Göteborgs universitet publicerar ny webb för Artificiell Intelligens och digitalisering

[2020-02-10] 2017 beslutade regeringen om en digitaliseringsstrategi med det övergripande målet att Sverige ska vara världsbäst på att använda digitaliseringens möjligheter. Som ett svar på detta har Göteborgs universitet upprättat en gemensam plattform, SAID, och en ny webb, gu.se/ai

• Provföreläsningar för professur i lingvistik

[2020-02-04] På torsdag den 6 februari provföreläser fem personer för anställningen som professor i lingvistik vid institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori.

• Studensnabben 5 februari: Studieteknik - så studerar du mer effektivt

[2020-02-04] På onsdag är det dags för vårterminens första Studentsnabben! Denna gång vänder vi oss särskilt till nya studenter och det handlar om studieteknik - så studerar du mer effektivt.

• Uppdatering 31 januari: GU:s rekommendationer om coronaviruset

[2020-02-02] Göteborgs universitet följer utbrottet av det nya coronaviruset nära. Universitetet uppmanar studenter och medarbetare som befinner sig i eller nyss är hemkomna från regionen att hålla sig uppdaterade. Icke nödvändiga resor till Kina och Hongkong bör undvikas i dagsläget.

• Nya rön om ursprunget till vetenskapen om vårt medvetande

[2020-01-28] Det stora humanistiska forskningsprogrammet Representation och verklighet sprider nytt ljus över hur vår kunskap om medvetandet har utvecklats från antiken till i dag. Nitton forskare har under sju år studerat hur Aristoteles teorier om människans perception och kognition vidareutvecklades under medeltiden och fram till våra dagar. Nu avslutar de samarbetet med en slutrapport och konferens i Göteborg.