• Läs en kvällskurs i höst - i djuretik eller österländsk filosofi

[2019-07-15] Är det okej att äta kött? Hur kan det vara berättigat med djurförsök? Om du vill fördjupa dig i liknande frågor är du välkommen att söka vår kvällskurs i djuretik. Eller vill du läsa österländsk filosofi? Det finns platser kvar på höstens kurser.

• Almedalen: Kan Liberal arts-traditionen förbättra kunskapssituationen?

[2019-07-01] Liberal arts-traditionen ser som sin uppgift att ge studenter en bred bas med kunskap som sträcker sig över flera ämnen. Det samtalar universitetslektor Moa Ekbom om i Almedalen på tisdagen.

• Göteborgs universitet i Almedalen 2019

[2019-06-24] Nu närmar sig en ny Almedalsvecka och Göteborgs universitet medverkar som en av parterna bakom Västsvenska arenan i Almedalen för åttonde året i rad.

• Metaforer en svår nöt att knäcka

[2019-06-24] Metaforer är ofta så enkla att förstå att vi sällan reflekterar särskilt mycket över det. Men hur skapar man ett dataprogram som både upptäcker när en grupp av ord ska uppfattas bildligt och dessutom kan avgöra om bilden är träffande? Yuri Bizzoni är den förste forskare som disputerat i datalingvistik vid CLASP, Centrum för språkteori och sannolikhetsstudier, och hans avhandling handlar just om detta.

• Ny professor forskar om finansaktörers etiska ansvar

[2019-06-14] Joakim Sandberg har befordrats till professor i praktisk filosofi. Han leder den internationella forskargruppen Financial Ethics och har sedan många år forskat om hur finansiella aktörer som banker och pensionsfonder bör ta ett tydligare ansvar för samhälle och miljö.