• Ny professor forskar om finansaktörers etiska ansvar

[2019-06-14] Joakim Sandberg har befordrats till professor i praktisk filosofi. Han leder den internationella forskargruppen Financial Ethics och har sedan många år forskat om hur finansiella aktörer som banker och pensionsfonder bör ta ett tydligare ansvar för samhälle och miljö.

• Ny professor forskar om finansaktörers etiska ansvar

• Filosof får bidrag för forskning utomlands

[2019-06-10] Ylwa Sjölin Wirling, som nyligen lade fram sin avhandling i teoretisk filosofi vid Göteborgs universitet, får bidrag från Vetenskapsrådet för att göra en internationell postdok vid University of Manchester i Storbritannien.

• Kommunikatörsstudenter presenterar examensarbeten

[2019-06-04] Nu är det dags för årets masterstudenter vid Kommunikatörsprogrammet med inriktning mot myndigheter och offentlig förvaltning att presentera sina examensarbeten. Välkommen att höra vad de kommit fram till. Exempelvis har en student undersökt demokratiperspektivet i Göteborgs Stads demokratikommunikation och två andra har analyserat hur högskolor och en teater använder text och bild i samverkan när de kommunicerar med allmänheten.

• Att göra karriär av filosofi

[2019-05-23] Som filosof är sökandet efter en karriärsbana inte den lättaste uppgiften idag men det förde Robert Hartman halvvägs runt jorden, från hans hem i USA till Sverige, och till Göteborgs universitet. Här har han jobbat som postdoktoral forskningsassistent inom Lund Gothenburg Responsibility Project. ¿ Det är ett jättebra projekt som ger mig möjligheten att jobba med många av mina filosofhjältar.