Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Fika med en forskare - klarsyn till kaffet

  [2018-03-11] Vad kan filosofi lära oss om djur? Varför är det så svårt att lära sig ett nytt språk perfekt? Kan fakta och värderingar skiljas åt? Vad är egentligen en lögn, och varför fungerar lögner? Det är några exempel på frågor som du kan diskutera med universitetets filosofer, lingvister, filologer och vetenskapsteoretiker på torsdag den 15 mars, kl 17.00-18.30.

 • Panelsamtal: Demokratins villkor - humanistiska perspektiv

  [2018-02-26] Välkommen på panelsamtal om demokratins villkor ur humanistiskt perspektiv - torsdag den 15 mars. Diskussionen börjar klockan 16.00 och är en del av Öppet hus på institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori.

 • Docentföreläsning om medborgarforskning

  [2018-02-21] Medborgarforskning ¿ vad är det egentligen? Det är titeln på Dick Kasperowskis docentföreläsning som han håller torsdag den 22 februari på institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori, Göteborgs universitet.

 • Luftmätare används i stort medborgarforskningsprojekt

  [2018-02-21] Semester i Schleswig-Holstein? Undvik då den lilla orten Tarp. Där är nämligen luftkvaliteten särskilt dålig. Hur vet jag det? Jo, i Tyskland finns cirka 1100 luftmätarstationer, placerade över hela landet av vanliga medborgare, som publicerar resultat om hur luften är just där de bor. - Medborgarforskning har blivit ett demokratiskt inslag i vårt samhälle att ta på allvar, förklarar vetenskapsteoretikerna Dick Kasperowski och Christopher Kullenberg.

 • SPIRA arbetsmarknadsmässa på Pedagogen 8 mars

  [2018-02-14] Missa inte SPIRA arbetsmarknadsmässa på Pedagogen den 8 mars. Utbildningsvetenskapliga och Humanistiska sektionerna vid Göta studentkår samarrangerar 2018-års version av mässan.

Fler nyheter

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Monica Havström|Sidan uppdaterades: 2010-04-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?