Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Starta eller stoppa snurran

En institution - åtta ämnen

institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori studeras några av de mest ursprungliga och grundläggande frågorna kring tänkande, kommunikation och forskning. Många av dagens vetenskaper, idébyggen och vardagsföreställningar har sitt ursprung i dessa frågor.

Våra åtta ämnesområden: Teoretisk filosofi är inriktat på hur vi kan uttrycka något om hur världen är beskaffad med kunskap, sanning, mening och medvetande som centrala begrepp. Praktisk filosofi behandlar frågor om normer, värderingar och ideologier. Logik studerar bland annat formella språk, korrekta slutledningar och sambandet mellan språk och strukturer. Filosofihistoria vid institutionen analyserar filosofins utveckling med tyngdpunkt på antika och medeltida källor på originalspråk. Därför är klassisk filologi (latin och antik grekiska) också ett av institutionens kompetensområden. Vetenskapsteori är ett metaämne som empiriskt och teoretiskt studerar andra forskningsområdens kunskapsbildning. Lingvistik behandlar den mänskliga språkförmågan, mänskliga språk och språklig kommunikation, samt olika aspekter på talat språk som talproduktion, talperception och talakustik. Språkteknologi studerar hur man kan använda datorer för att hantera mänskligt språk.

Följ oss på facebook.com/flov.gu.se

Välkommen till FLoV

Institutionen fortsätter med distansstudier och distansarbete. Mer information finns i Canvas på respektive kurs. Det är viktigt att du håller dig uppdaterad. Aktuell information till studenter, doktorander, medarbetare och chefer
Länk till institutionens sidor i Studentportalen

Nyfiken på vad som händer?

Sidansvarig: Monica Havström|Sidan uppdaterades: 2018-10-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?