Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning på avancerad nivå

På avancerad nivå studerar du antingen ett läsår (60 hp) till en magisterexamen eller två läsår (120 hp) till en mastersexamen. Våra kurser på avancerad nivå kan anpassas till att ingå i många olika utbildningar, och vi välkomnar gärna studenter från andra huvudområden som vill bredda sina studier! Kontakta oss så berättar vi mer.

Våra program på avancerad nivå

Masterprogrammet Antik och medeltida filosofi och klassisk filologi ges på engelska och riktar sig till studenter med en bakgrund inom filosofi och/eller klassiska språk (latin och/eller grekiska). Programmet är utvecklat i nära samarbete med forskningsprogrammet Representation och verklighet: Historiska och nutida perspektiv på den aristoteliska traditionen och förbereder för forskarutbilding och en internationell forskarkarriär inom det tvärvetenskapliga området filosofihistoria och klassisk filologi.

Masterprogram i evidensbasering: praktik, teori, kontext, är ett unikt program i sitt slag. Evidensbasering bygger på tanken att bästa tillgängliga kunskap skall vägleda välfärdens verksamheter. Med en examen i evidensbasering står du redo att leda tvärprofessionellt förändringsarbete utifrån ny kunskap från forskning och utvärdering, praktiker och brukare. Ansökan görs senast den 15 april på antagning.se.

Kommunikatörsprogrammet med inriktning mot myndigheter och offentlig förvaltning, 60/120 hp är ett program på avancerad nivå som vi tagit fram i samarbete med yrkesverksamma kommunikatörer i regionen. Programmet vänder sig till dig som har en kandidatexamen och nu vill bygga på din utbildning med avancerade studier i kommunikation, med siktet inställt på att arbeta som kommunikatör i myndigheter och offentlig förvaltning.

Vårt internationella masterprogram i språkteknologi Master in Language Technology 60/120 hp ges på engelska och riktar sig till dig som har en bakgrund i formell lingvistik, språkteknologi, datalingvistik eller datavetenskap. Om du är intresserad av hur vi kan samtala med datorer, hur sökmotorer hittar relevanta dokument, hur man kan förbättra översättningsprogram är detta en utbildning för dig.

 

För dig som har en kandidatexamen i Allmän språkvetenskap eller Lingvistik erbjuder vi ett Språkvetenskapligt magisterprogram, 60 hp, i samarbete med institutionen för svenska språket och institutionen för språk och litteraturer. Syftet med programmet är att studenter som specialiserar sig på olika moderna språk eller lingvistik ska kunna mötas i samband med gemensamma teori- och metodkurser under hösten. Under våren fördjupar de sig ämnesvis och skriver magisteruppsatser i sina respektive ämnen samtidigt som de behåller kontakten med varandra genom ett särskilt språkvetarseminarium

Nationella kurser i filosofi

Varje termin ges det intensivkurser i filosofi på master- och doktorandnivå. Kurserna ges på engelska vid någon svensk filosofiinstitution med föreläsningar varje dag i en vecka.

Länk för mer information om intensivkurser.

 

Tvärvetenskapligt masterprogram i logik

Du som vill läsa logik på masternivå – det finns planer på  en ny tvärvetenskaplig utbildning. Läs mer

Examen

Allt om nya och gamla examensregler hittar du på

Examensenheten

Kontakt

Viceprefekt för grundutbildning och avancerad nivå

Martin Kaså
tel 031-786 4287
martin.kasa@gu.se

Utbildningsadministratörer

Linda Aronsson, Susanne Borg och Matilde Eriksson
expedition@flov.gu.se

Sidansvarig: Monica Havström|Sidan uppdaterades: 2017-01-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?