Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Claes Strannegård

OBS! Denna personalsida är inaktuell. Aktuella personalsidor finns att hitta under fliken Personal på sidan Om institutionen.

 


Allmänt

Jag disputerade i logik 1996 på Filosofiska institutionen vid GU. Avhandlingen handlar om bevisbarhetslogik, som är en gren av metamatematiken och dess huvudresultat är en vidareutveckling av Gödels ofullständighetssats. Jag var post-doc på Filosofiska institutionen vid Utrechts Universitet 1997-98 och började då intressera mig för mänskligt tänkande inom logik. Med detta som utgångspunkt ägnade jag flera år åt att starta och driva forskningsbaserade företag från Chalmers och GU. Sedan 2011 ägnar jag mig återigen främst åt forskning på universitetet. Från 2013 kommer jag att arbeta med forskning på 80%, som delvis finansieras av Vetenskapsrådet (VR).

Forskning

Mina forskningsintressen ligger framför allt i gränsområdet mellan artificiell intelligens och kognitiv psykologi. Jag arbetar med tre forskningsprojekt, som beskrivs här och driver en seminarieserie om mänskligt tänkande, som beskrivs här.

Undervisning

Jag har undervisat på Chalmers, GU och SU och hållit kurser inom områdena logik, artificiell intelligens, lingvistik, programmering, och innovation. Just nu handleder jag flera examensarbetare och en doktorand.

Samverkan

Jag har varit med om att starta och driva fem forskningsbaserade företag från Chalmers och GU, däribland dessa.

Claes Strannegård

Kontaktinformation

Claes Strannegård

Box 200, 405 30 Göteborg

Telefon:
+46 (0)31 772 60 36

Sidansvarig: Monica Havström|Sidan uppdaterades: 2016-01-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?