• Doktorander inom humaniora möts på konferens

[2017-11-16] På torsdagen inleddes den första fakultetsgemensamma doktorandkonferensen på Humanistiska fakulteten vid Göteborgs universitet. Konferensen innehåller presentationer om allt från varför svenska medelklassfamiljer köper sommarstuga till andlighet i Indien.

• Samverkan och digitalisering för samhället framåt

[2017-11-16] Det var samverkan som byggde det svenska folkhemmet. Hur kan samverkan inom humaniora föra samhället framåt idag? Den 8-9 november hölls den första konferensen inom GPS400, Göteborgskulturer på stan 1621-2021. I det inledande panelsamtalet kretsade frågeställningen kring vad samverkan är och hur olika institutioner ska kunna samverka.

• Citizen science - allmänheten blir experter

[2017-11-16] Idag finns det många exempel på hur allmänheten involveras i forskning genom att bidra till arkiv och databaser med observationer, bilder och annan information. Under den första GPS400-konfernsen lyftes både lokala och globala projekt.

• Forskning om fördelning av hälsoresurser får anslag

[2017-11-10] Anders Herlitz, Marie Curie fellow i praktisk filosofi på institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori har fått forskningsanslag från Vetenskapsrådet för sitt projekt Bra och rättvis fördelning av hälsorelaterade resurser. Anslagets belopp är 3 560 000 kronor.

• Öppna provföreläsningar i praktisk filosofi

[2017-11-10] Under vecka 46 är det provföreläsningar avseende anställning som universitetslektor i praktisk filosofi på institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori vid Göteborgs universitet.