• Marie Demker börjar blogga på fakultetens nya Dekanblogg

[2017-07-11] 4 frågor till Humanistiska fakultetens dekan Marie Demker, som precis skrivit ett första inlägg på Dekanbloggen.

• Mer kunskap om våldsbejakande extremism ska ge bättre strategier

[2017-07-11] Behovet av metoder och arbetsformer för att förhindra radikalisering och förebygga våldsbejakande extremism är stort. På uppdrag av Segerstedtinstitutet kartläggs nu den forskning som har bedrivits inom detta område, i ett projekt vid Göteborgs universitet.

• Röstjämförelser i polisutredningar i fokus för ny avhandling

[2017-07-05] Jonas Lindh är rättsfonetiker och har i många år anlitats av Polisen både i Sverige och utomlands. Nu disputerar han med Sveriges första avhandling i ämnet. Den visar bland annat att lyssnare fokuserar på helt andra saker än ett automatiskt system.

• Hur Aristoteles uppfattades under medeltiden

[2017-06-17] Hur läste och tolkade man Aristoteles verk om logik och metafysik under medeltiden? I den frågan djupdyker en grupp forskare vid Göteborgs universitet tillsammans med internationella kollegor. Deras essäer finns nu samlade i boken The Aristotelian Tradition.

• Blivande kommunikatörer lyfter frågor om tillgänglighet

[2017-06-09] Den femte kullen masterstudenter på kommunikatörsprogrammet presenterade sina pågående examensarbeten vid en konferens på institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori i juni. I år är de nio studenter som fördjupar sig i vitt skilda frågor, från trafikförvaltningens syn på tillgänglighet till klagomålsbemötande på Facebook.