• Dags för NoDaLiDa-konferensen som firar 40 år

[2017-05-22] Att få datorer att hantera mänskligt språk blir allt viktigare. Den nordiska datalingvistikkonferensen NoDaLiDa firar i år 40-årsjubileum och är tillbaka i Göteborg där allt startade 1977. Under tre dagar, 22-24 maj, samlas ledande forskare, industrirepresentanter och andra intresserade från flera länder för att ta del av den senaste forskningen inom området.

• Om hatbrott, pessimism och artificiella ekosystem på Vetenskapsfestivalen

[2017-05-11] Kom och lyssna på forskare som bland annat pratar om hatbrott, pessimism och artificiella ekosystem under Vetenskapsfestivalen. Flera forskare som är knutna till institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori medverkar - vilka de är ser du i dessa programpunkter som vi lyft ur det digra programmet.

• Polska författaren Anna Bikont utsedd till hedersdoktor

[2017-05-09] Humanistiska fakultetens styrelse har utsett den polska journalisten och författaren Anna Bikont till hedersdoktor 2017. - I boken Vi från Jedwabne visar Anna Bikont hur historisk forskning kan bli en grund för att i litterär och dokumentär form gestalta och ge en spegelbild av vår samtid, säger Marie Demker, dekan för Humanistiska fakulteten vid Göteborgs universitet.

• Kartläggning om anslagstavlor klar

[2017-05-04] Massexperimentet där skolklasser i Sverige har hjälpt forskare att samla in data om anslagstavlor är klart. Idag presenteras resultatet i en slutrapport. Det visade sig att inbjudningar är bland de vanligaste budskapen på alla lappar och anslag.

• 2016 års professorer installerades av rektor

[2017-05-02] 2016 års nyblivna professorer är nu installerade av rektor Pam Fredman under Göteborgs universitets årliga professorsinstallation i Konserthuset. I samband med professorsinstallationen fick även årets pedagogiska pristagare sina diplom under den efterföljande ceremonin med dekan Marie Demker.