Alumner och studenter berättar

Nyhet: 2017-03-29

Hur filosofin gjorde mig till neurolog (Pontus Wasling), Men vad gör en kommunikatör? (Matilda Möller) Det är två av föredragen som alumner och studenter håller torsdag den 30 mars då institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori har Öppet hus. Välkommen!

Du som är nyfiken på någon av våra utbildningar som exempelvis kandidatprogrammet Liberal Arts eller Kommunikatörsprogrammet med inriktning mot myndigheter och offentlig förvaltning – passa på att besöka vårt Öppet hus. Under programpunkten Alumner och studenter berättar kan du också lyssna på föredrag om vad studier i filosofi och vetenskapsteori har lett till.
Flera av våra alumner och studenter håller korta presentationer och berättar om sina erfarenheter.

Under eftermiddagen och kvällen har vi även panelsamtal om sanning, alternativa fakta och filterbubblor.
Du kan höra något av elva korta föredrag om aktuell forskning, besöka vårt prova-på-labb och prata med lärare och studenter vid informationsborden. Om du är sugen bjuder vi på fika.
Välkommen!

Se hela Öppet hus-programmet

Tider för programpunkten studenter och alumner berättar

17:15 Lära med andra: seminarier och studier i grupp

Hektor Löfgren, student på Liberal Arts

17:30 Filosofi, fram och tillbaka. Hur filosofin gjorde mig till neurolog

Pontus Wasling, neurologläkare, Sahlgrenska Universitetssjukhuset

17:45 Vad gör en kommunikatör?
Matilda Möller, student på Kommunikatörsprogrammet

18:00 Att doktorera vid FLoV och i USA

Marco Tiozzo, doktorand i praktisk filosofi, stipendiat på Brown University våren 2017

18:15 Från Liberal Arts till filosofilärare