Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Doktorander inom humaniora möts på konferens

  [2017-11-16] På torsdagen inleddes den första fakultetsgemensamma doktorandkonferensen på Humanistiska fakulteten vid Göteborgs universitet. Konferensen innehåller presentationer om allt från varför svenska medelklassfamiljer köper sommarstuga till andlighet i Indien.

 • Samverkan och digitalisering för samhället framåt

  [2017-11-16] Det var samverkan som byggde det svenska folkhemmet. Hur kan samverkan inom humaniora föra samhället framåt idag? Den 8-9 november hölls den första konferensen inom GPS400, Göteborgskulturer på stan 1621-2021. I det inledande panelsamtalet kretsade frågeställningen kring vad samverkan är och hur olika institutioner ska kunna samverka.

 • Citizen science - allmänheten blir experter

  [2017-11-16] Idag finns det många exempel på hur allmänheten involveras i forskning genom att bidra till arkiv och databaser med observationer, bilder och annan information. Under den första GPS400-konfernsen lyftes både lokala och globala projekt.

 • Forskning om fördelning av hälsoresurser får anslag

  [2017-11-10] Anders Herlitz, Marie Curie fellow i praktisk filosofi på institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori har fått forskningsanslag från Vetenskapsrådet för sitt projekt Bra och rättvis fördelning av hälsorelaterade resurser. Anslagets belopp är 3 560 000 kronor.

 • Öppna provföreläsningar i praktisk filosofi

  [2017-11-10] Under vecka 46 är det provföreläsningar avseende anställning som universitetslektor i praktisk filosofi på institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori vid Göteborgs universitet.

 • Kom och fira Världsfilosofidagen

  [2017-11-10] Kom och fira Världsfilosofidagen med oss på institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori. Två av våra forskare kommer att berätta om filosofi som begreppslig ingenjörskonst och om metafysik. Alla är välkomna!

 • Friande dom fastslagen i mål om efterforskning av källa

  [2017-11-09] Christina Thomsen Thörnqvist, f d prefekt vid humanistiska fakulteten, har helt friats från tidigare misstankar.

 • Se föreläsningen med Anna Bikont i efterhand

  [2017-11-06] Nu kan du se föreläsningen To be a Pole, a Jew and a Journalist in Today's Poland som Anna Bikont, Humanistiska fakultetens hedersdoktor 2017, höll den 19 oktober. Arrangerade gjorde Retorikcentrum.

 • Vetenskapsrådet har beviljat bidrag till flera forskningsprojekt

  [2017-11-06] Årets beslut om projektbidrag inom humaniora och samhällsvetenskap har nu tagits av Vetenskapsrådet. 12 procent av dem som sökte har anledning att fira och bland dessa finns flera forskare och forskargrupper på Humanistiska fakulteten.

 • Gästbloggar om hållbara investeringar

  [2017-11-01] Joakim Sandberg är månadens gästbloggare på Misumblog vid Handelshögskolan i Stockholm.

Fler nyheter

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2009-04-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?