Värsta paradoxala språkintresset

Seminarium

Språktidningen fyller tio år. Det kommer att firas med ett Jonseredsseminarium om det både starka och svaga intresset för språk.

Patrik Hadenius är chefredaktör för Språktidningen och Karin Helgesson universitetslektor i svenska och viceprefekt på Institutionen för svenska språket vid Göteborgs universitet.

Till seminarierna skickas personliga inbjudningar ut. Antalet platser är begränsat. Skulle du vilja delta i något av dem om plats finns skriv till jonseredsherrgard@gu.se och meddela det.

----------------------

Samma kväll arrangerar av samma anledning Folkuniversitetet, Göteborgs universitet och Språktidningen under rubriken Shit! Nu exploderar språket=) ett panelsamtal i Göteborgs litteraturhus. Där medverkar Patrik Hadenius, Kristian Blensenius, fil dr i nordiska språk och Ylva Byrman, doktorand i nordiska språk och expert i Språket i P1.

Datum: 2017-11-15

Kategorier: Samverkan

Arrangör: Jonsereds herrgård/Göteborgs universitet, Folkuniversitetet och Språktidningen

Plats: Jonsereds herrgård, William Gibsons väg 21