Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Marie Demker börjar blogga på fakultetens nya Dekanblogg

  [2017-07-11] 4 frågor till Humanistiska fakultetens dekan Marie Demker, som precis skrivit ett första inlägg på Dekanbloggen.

 • Mer kunskap om våldsbejakande extremism ska ge bättre strategier

  [2017-07-11] Behovet av metoder och arbetsformer för att förhindra radikalisering och förebygga våldsbejakande extremism är stort. På uppdrag av Segerstedtinstitutet kartläggs nu den forskning som har bedrivits inom detta område, i ett projekt vid Göteborgs universitet.

 • Röstjämförelser i polisutredningar i fokus för ny avhandling

  [2017-07-05] Jonas Lindh är rättsfonetiker och har i många år anlitats av Polisen både i Sverige och utomlands. Nu disputerar han med Sveriges första avhandling i ämnet. Den visar bland annat att lyssnare fokuserar på helt andra saker än ett automatiskt system.

 • Hur Aristoteles uppfattades under medeltiden

  [2017-06-17] Hur läste och tolkade man Aristoteles verk om logik och metafysik under medeltiden? I den frågan djupdyker en grupp forskare vid Göteborgs universitet tillsammans med internationella kollegor. Deras essäer finns nu samlade i boken The Aristotelian Tradition.

 • Blivande kommunikatörer lyfter frågor om tillgänglighet

  [2017-06-09] Den femte kullen masterstudenter på kommunikatörsprogrammet presenterade sina pågående examensarbeten vid en konferens på institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori i juni. I år är de nio studenter som fördjupar sig i vitt skilda frågor, från trafikförvaltningens syn på tillgänglighet till klagomålsbemötande på Facebook.

Fler nyheter

Sidansvarig: Monica Havström|Sidan uppdaterades: 2010-04-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://flov.gu.se/aktuellt/
Utskriftsdatum: 2017-07-23