• Vill du bli mentorskoordinator?

[2017-01-20] Mentorsverksamheten på FLoV behöver en eller två nya mentorskoordinator med start våren 2017.

• Humanist med digitalt fokus

[2017-01-10] - Det digitala är en lins som får oss att upptäcka kulturhistorien på nytt, förklarar Cecilia Lindhé, föreståndare för Centrum för digital humaniora. Själv fick hon möjlighet att förena ny teknik med medeltida bilder när hon arbetade med en digital installation om jungfru Maria.

• Nytt internationellt masterprogram: Antik och medeltida filosofi och klassisk filologi

[2017-01-09] Hösten 2017 startar ett nytt internationellt masterprogram vid Göteborgs universitet: Antik och medeltida filosofi och klassisk filolog.

• En ny ledning tar vid på Humanisten

[2017-01-08] - Ingen av vår tids stora frågor, om exempelvis demokrati och människovärde eller om miljö och klimat, kan lösas utan kunskaper inom humaniora. Det påpekar Marie Demker och Göran Larsson, ny dekan respektive prodekan på Humanistiska fakulteten från 1 januari 2017. Men båda betonar också vikten av att humanister blir mer offensiva.

• Forskning om anslagstavlor fick Open Knowledge Award

[2016-12-05] Projektet Anslagstavlan fick pris för öppen vetenskap, Best Open Science, i fredags på en gala i Stockholm. Forskaren Christopher Kullenberg och projektledaren Fredrik Brounéus får ta emot utmärkelsen som delas ut av Open Knowledge Sverige, ett ideellt nätverk som förespråkar öppenhet genom teknik, utbildning och forskningsinformation som är tillgänglig för alla.