• Forskar om filosofiska frågor inom rättspsykiatrin

[2015-08-27] I somras antogs Susanna Radovic som docent i teoretisk filosofi vid Humanistiska fakulteten. Hon intresserar sig bland annat för frågor som rör psykisk störning och dess koppling till brott och ansvar för sina handlingar.

• Forskar om språklig kommunikation mellan maskiner och människor

[2015-08-13] I somras antogs Simon Dobnik som docent i datalingvistik vid Humanistiska fakulteten. Hans forskning handlar om att få robotar och datorer att kommunicera språkligt med människor.

• Aristoteles lever än

[2015-06-29] - 2 300 år efter sin död känns Aristoteles fortfarande modern, förklarar Ana María Mora-Márquez. Hon är en av flera internationella forskare som rekryterats till forskningsprogrammet Representation och verklighet som undersöker antik och medeltida filosofi.

• Konferens samlar Aristotelesforskare

[2015-06-09] Under tre dagar, 12-14 juni, hålls konferensen The Mechanisms of Sense Perception in Aristotle and the Aristotelian Tradition på Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori vid Göteborgs universitet.

• Lagstiftning om evidensbasering ger inte bättre beslut

[2015-06-01] Replik i DN Debatt av Ingemar Bohlin, docent i vetenskapsteori och lärare vid masterprogrammet i evidensbasering, och Morten Sager, universitetslektor i vetenskapsteori och ansvarig för masterprogrammet i evidensbasering.