Till startsida
Webbkarta

Nyheter

 • Forskar om filosofiska frågor inom rättspsykiatrin

  [2015-08-27] I somras antogs Susanna Radovic som docent i teoretisk filosofi vid Humanistiska fakulteten. Hon intresserar sig bland annat för frågor som rör psykisk störning och dess koppling till brott och ansvar för sina handlingar.

 • Forskar om språklig kommunikation mellan maskiner och människor

  [2015-08-13] I somras antogs Simon Dobnik som docent i datalingvistik vid Humanistiska fakulteten. Hans forskning handlar om att få robotar och datorer att kommunicera språkligt med människor.

 • Aristoteles lever än

  [2015-06-29] - 2 300 år efter sin död känns Aristoteles fortfarande modern, förklarar Ana María Mora-Márquez. Hon är en av flera internationella forskare som rekryterats till forskningsprogrammet Representation och verklighet som undersöker antik och medeltida filosofi.

 • Konferens samlar Aristotelesforskare

  [2015-06-09] Under tre dagar, 12-14 juni, hålls konferensen The Mechanisms of Sense Perception in Aristotle and the Aristotelian Tradition på Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori vid Göteborgs universitet.

 • Lagstiftning om evidensbasering ger inte bättre beslut

  [2015-06-01] Replik i DN Debatt av Ingemar Bohlin, docent i vetenskapsteori och lärare vid masterprogrammet i evidensbasering, och Morten Sager, universitetslektor i vetenskapsteori och ansvarig för masterprogrammet i evidensbasering.

Fler nyheter

Kalender

Fler händelser i kalendern

Till sidans topp