Till startsida
Webbkarta

Nyheter

 • Nominera till Humtankpriset

  [2015-10-02] Magnus P. Ängsal är universitetslektor i tyska och Göteborgs universitets representant i tankesmedjan Humtank, som just lanserat Humtankpriset.

 • Hör Morten Sager i intervju om evidensbaserad skola

  [2015-09-30] Vad innebär det att en undervisningsmetod är evidensbaserad och hur kan skolan förhålla sig till vetenskapliga rön? Morten Sager med flera intervjuas i radioprogrammet Skolministeriet.

 • Näckrostimmen: Spionen i fickan som övervakar oss

  [2015-09-29] Storebror ser oss - och registrerar oss. Fast han är inte längre dikta­torn på Sanningsministeriets TV-skärm i Orwells Oceanien. Numera heter hen ibland Google, ibland Facebook och övervakar oss med hjälp av digitala infiltratörer i våra mobiltelefoner. Hur mycket vet hen egentligen om dig och vem är "läckan"? Läckan är oftast du själv!

 • Dialog förenar forskare från fyra fält

  [2015-09-24] Det fullständigt kokade av engagemang när SemDial-konferensens deltagare från ett femtontal länder pratade om sin forskning under den avslutande posterpresentationen. Men så har de också dialog som gemensamt intresse.

 • Tyske filosofen Cassirer åter i ropet - statsvetare föreläser till hans minne

  [2015-09-23] När nazisterna kom till makten i Tyskland flydde den framstående filosofen Ernst Cassirer till Göteborg. I dag används hans tankar på nytt över världen, bland annat av statsvetaren Jens Bartelson som snart gästföreläser vid Göteborgs universitet.

Fler nyheter

Kalender

Fler händelser i kalendern

Till sidans topp