Till startsida
Webbkarta

Nyheter

 • Filosofikunskaper är en tillgång i arbetslivet

  [2016-04-26] - Jag har blivit en bättre problemlösare, säger Jenny Lans som studerade praktisk filosofi under tre terminer på Göteborgs universitet innan hon klev ut i arbetslivet som projektledare.

 • Stort tryck på årets vetenskapsfestival

  [2016-04-20] Årets vetenskapsfestival har packat ihop och deltagarna upplever att besökstrycket var extra stort den här gången. Festivalen 20-årsjubilerade och hade satsat lite extra. Tjugo forskare från Humanistiska fakulteten höll föredrag på mer eller mindre udda platser i Göteborg.

 • Om förlåtelsens filosofi och sköldpaddor på Vetenskapsfestivalen

  [2016-04-13] Förlåtelse kan vara bra för din hälsa och AI-forskare kan lära sig något av havssköldpaddorna. Det är två saker du kan höra mer om under Vetenskapsfestivalen som pågår 13-17 april i Göteborg.

 • Jan Jörnmark i seminarium om den kreativa kunskapsstaden

  [2016-04-12] Den 13 april deltar Jan Jörnmark och Karl Palmås i ett Näckrosseminarium i Gamla Hovrätten. De kommer att prata om Göteborgs utveckling med avstamp i sin bok Göteborg ¿ mellan segregation och kreativitet.

 • Tvärvetenskaplig utbildning i logik vässar kompetensen

  [2016-04-08] Hösten 2016 startar ett helt nytt internationellt och tvärvetenskapligt masterprogram i logik vid Göteborgs universitet. Här kan studenter som läst till exempel matematik, filosofi, lingvistik eller datavetenskap få nya verktyg för exempelvis kvalificerade jobb inom industrin.

Fler nyheter

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?