• Aristoteles lever än

[2015-06-29] - 2 300 år efter sin död känns Aristoteles fortfarande modern, förklarar Ana María Mora-Márquez. Hon är en av flera internationella forskare som rekryterats till forskningsprogrammet Representation och verklighet som undersöker antik och medeltida filosofi.

• Konferens samlar Aristotelesforskare

[2015-06-09] Under tre dagar, 12-14 juni, hålls konferensen The Mechanisms of Sense Perception in Aristotle and the Aristotelian Tradition på Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori vid Göteborgs universitet.

• Lagstiftning om evidensbasering ger inte bättre beslut

[2015-06-01] Replik i DN Debatt av Ingemar Bohlin, docent i vetenskapsteori och lärare vid masterprogrammet i evidensbasering, och Morten Sager, universitetslektor i vetenskapsteori och ansvarig för masterprogrammet i evidensbasering.

• Ny tjänst i Praktisk filosofi

[2015-05-29] Professor i Praktisk filosofi