• Niclas Hagen samordnar nätverk för medicinsk humaniora

[2015-02-26] Niclas Hagen har tillträtt uppdraget som samordnare för ett nytt nätverk för medicinsk humaniora. På tre år ska han bygga upp och etablera medicinsk humaniora som en synlig och vital inriktning inom Humanistiska fakulteten.

• CERGU i media: David Brax på Nyhetsmorgon i TV4 m.m.

[2015-02-25] CERGU i media: David Brax på Nyhetsmorgon i TV4 m.m.

• Praktik på ambassad gav bred inblick i finsk politik

[2015-02-12] Seija Veijalainen, som läst litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet, gjorde sin praktik på Sveriges ambassad i Helsingfors under hösten. En av många uppgifter var att skriva en rapport där hon jämförde Sannfinländarna och Sverigedemokraterna.

• Flera nya tjänster i Datalingvistik

[2015-02-11] Vi utlyser tre tjänster i datalingvistik.

• Kreativ mötesplats för forskare

[2015-01-09] På det nya centret vill jag ta till vara den starka koppling mellan språkteknologi vid Göteborgs universitet och Chalmers som redan finns. Jag vill också bädda för samarbeten med andra universitet i Sverige och i resten av världen, säger Shalom Lappin som ska leda nya Centre for Linguistic Theory and Studies in Probability.