• Filosofikunskaper är en tillgång i arbetslivet

[2016-04-26] - Jag har blivit en bättre problemlösare, säger Jenny Lans som studerade praktisk filosofi under tre terminer på Göteborgs universitet innan hon klev ut i arbetslivet som projektledare.

• Stort tryck på årets vetenskapsfestival

[2016-04-20] Årets vetenskapsfestival har packat ihop och deltagarna upplever att besökstrycket var extra stort den här gången. Festivalen 20-årsjubilerade och hade satsat lite extra. Tjugo forskare från Humanistiska fakulteten höll föredrag på mer eller mindre udda platser i Göteborg.

• Om förlåtelsens filosofi och sköldpaddor på Vetenskapsfestivalen

[2016-04-13] Förlåtelse kan vara bra för din hälsa och AI-forskare kan lära sig något av havssköldpaddorna. Det är två saker du kan höra mer om under Vetenskapsfestivalen som pågår 13-17 april i Göteborg.

• Jan Jörnmark i seminarium om den kreativa kunskapsstaden

[2016-04-12] Den 13 april deltar Jan Jörnmark och Karl Palmås i ett Näckrosseminarium i Gamla Hovrätten. De kommer att prata om Göteborgs utveckling med avstamp i sin bok Göteborg ¿ mellan segregation och kreativitet.

• Tvärvetenskaplig utbildning i logik vässar kompetensen

[2016-04-08] Hösten 2016 startar ett helt nytt internationellt och tvärvetenskapligt masterprogram i logik vid Göteborgs universitet. Här kan studenter som läst till exempel matematik, filosofi, lingvistik eller datavetenskap få nya verktyg för exempelvis kvalificerade jobb inom industrin.