• Nya appar för medborgarforskning tema på workshop i april

[2017-04-19] Den 25-27 april hålls en internationell workshop om nya mobilverktyg för medborgarforskning på Göteborgs universitet. Intresserade av medborgarforskning bjuds in att delta, det finns några platser kvar. - Vi fokuserar på utveckling av mobila applikationer och plattformar, säger Dick Kasperowski, forskare inom vetenskapsteori och en av arrangörerna för dagarna.

• Masterprogram i samverkan med myndigheter

[2017-04-13] Masterprogrammet i evidensbasering vid Göteborgs universitet fördjupar nu sin samverkan med Skolforskningsinstitutet och Folkhälsomyndigheten för att stödja praktiker inom välfärdens verksamheter som vill använda forskningsresultat.

• Se forskare i filmat panelsamtal om alternativa fakta och filterbubblor

[2017-04-12] Hör fem forskare diskutera alternativa fakta och filterbubblor utifrån sina forskningsfält inom filosofi, lingvistik och vetenskapsteori. Panelsamtalet spelade in när institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori (FLoV) bjöd in till öppet hus.

• Riksbankens Jubileumsfond stöttar CARe ethics symposium

[2017-04-07] Symposiet Ethics and Value Challenges in Antibiotic Resistance Management, Policy and Research, som arrangeras av Göteborgs universitet i november 2017 får stöd av Riksbankens Jubileumsfond.

• Blivande studenter fick höra hur forskning kan motverka alternativa fakta

[2017-04-04] Alternativa fakta och filterbubblor stod i fokus för ett panelsamtal när institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori (FLoV) bjöd in till öppet hus. Därefter gavs det bland annat smakprov på institutionens forskning och studenter och alumner berättade vad studierna kan leda till.