• Allt vanligare att allmänheten lämnar viktiga bidrag till vetenskapen

[2016-01-15] Medborgarforskning, eller "citizen science", har på allvar slagit igenom inom flera vetenskapliga discipliner. Fenomenet finns både inom natur- och samhällsvetenskaperna, visar den hittills största systematiska analysen av medborgarforskning, som publiceras i tidskriften PLOS ONE.

• Webb-TV: Hearing om medicinskt resande

[2015-12-21] Fakultetens hearing på Humanisten i november om medicinskt resande - När boten inte finns i Sverige - filmades av medieteknik vid Göteborgs universitet och nu kan du ta del av den.

• Universitetet vill samla konstnärer bredvid Götaplatsen

[2015-12-17] Akademiska Hus och Göteborgs universitet har nu avslutat det parallella uppdraget för Projekt Campus Näckrosen. I bedömningsutlåtandet över uppdraget framgår det att universitetet vill samla sin konstnärliga verksamhet bredvid Götaplatsen.

• Liberal Arts-student prisad för sin c-uppsats

[2015-12-16] Johanna Lingaas Türk, alumn som har studerat Liberal Arts vid institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori, fick stipendium 2015 för sin uppsats Showcasing Humanity av Stiftelsen Torgny Segerstedts Minne.

• Klargörande av Margareta Hallbergs anställning som senior professor

[2015-12-11] Göteborgs-Tidningen publicerade den 3 december en artikel vars innehåll har lett till frågor och en del spekulationer. Internrevisionen har skrivit en kommentar till artikeln. De går igenom innehållet bit för bit och visar att inga fel har begåtts vad gäller anställningen av Margareta Hallberg som senior professor vid institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori där Christina Thomsen Thörnqvist är prefekt.