• Rösterna är räknade i dekanvalet på Humanistiska fakulteten

[2016-12-02] Nu återstår bara ett beslut av rektor innan det står klart att Marie Demker och Göran Larsson blir ny dekan och prodekan vid Humanistiska fakulteten 2017-2022. Valresultatet är fastställt i det rådgivande valet och en stor majoritet av de röstande har sagt ja till valberedningens förslag.

• Forskartalang inom filosofi blir Wallenberg Academy Fellow

[2016-12-01] Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse har utsett filosofiforskaren Antti Kauppinen till en av årets Wallenberg Academy Fellows. Kauppinen är den enda av årets forskartalanger som utsetts till WAF inom ämnesområdet humaniora. Vid Göteborgs universitet kommer han att sätta samman en tvärvetenskaplig forskargrupp för att studera förutsättningarna för lycka och välbefinnande.

• Definitionen av hatbrott behöver klargöras

[2016-11-29] Regeringens nya handlingsplan mot hatbrott uppmanar rättsinstanserna till en samordnad syn på begreppet hatbrott. - Det är ett erkännande av att definitionsfrågan måste lösas, säger David Brax, hatbrottsforskare vid Göteborgs universitet.

• Öppen föreläsning om amerikanska presidentvalet 2016

[2016-11-18] Retorikcentrum vid Göteborgs universitet bjuder in till en öppen föreläsning "Clinton mot Trump: tidernas smutsigaste valkampanj?".

• Ny rapport om parsning

[2016-11-18] Nu är årets fjärde rapport i serien GU-ISS tillgänglig. Parsning är ett viktigt område inom språkteknologi. I rapporten betonas hur syftena med uppgiften parsning ändrats och hur metoderna därmed också kanske har tillåtits förändras på ett avgörande sätt.