• Tretusen skolelever forskar om anslagstavlor

[2016-09-20] Över tretusen skolelever i hela Sverige är ute och spanar efter anslagstavlor i september. Deras uppdrag är att dokumentera hur analoga anslagstavlor ser ut i olika miljöer och samla in data om anslagens budskap.

• Sju filosofer föreläser på Bokmässan

[2016-09-20] Sju filosofer från Göteborgs universitet, alla verksamma på institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori, medverkar på Bokmässan i år. De föreläser på forskartorget.

• Ny chans att söka studier utomlands

[2016-09-19] Nu har du som är student vid Humanistiska fakulteten möjlighet att söka utbytesstudier inför vårterminen 2017! Sista ansökningsdag är 1 oktober.

• Dags att nominera till Humtankpriset

[2016-09-19] Samhället behöver humanistiska kunskaper. Humaniora behöver nå ut i samhället. Därför utdelar tankesmedjan Humtank för andra året i rad Humtankpriset till en akademiker som på ett förtjänstfullt sätt synliggjort humanioras betydelse i offentligheten.

• Ny metod för att lära om tungans betydelse för talet

[2016-09-13] Fabienne Westerberg, gästforskare på Göteborgs universitet gör experiment för en språkstudie om tungan. Hon vill se hur människor använder tungan på olika sätt när de pratar. Därför söker hon nu frivilliga göteborgare i åldrarna 18 till 100 som vill se sin tunga in action.