• Vill du bli mentorskoordinator?

[2016-05-24] Mentorsverksamheten på FLoV söker nya mentorskoordinatorer från och med hösten 2016.

• Möt författaren Ninni Holmqvist - årets Sixten Heymanpristagare

[2016-05-24] I samband med att författaren Ninni Holmqvist tilldelas Sixten Heymans pris av Göteborgs universitet finns det två möjligheter att lyssna till henne. Dels under en kvällsföreläsning den 25 maj, dels vid själva prisutdelningen dagen därpå när hon samtalar med Ulrika Knutson.

• Efterlyses: Skolelever till banbrytande forskningsprojekt

[2016-05-23] Vi möter den utanför mataffären, vid busshållplatsen, i simhallen. Anslagstavlan - fylld av handskrivna lappar, budskap, affischer. Men vad fyller den analoga anslagstavlan för funktion i dessa digitala tider? Vem säger vad? Och varför? Forskare söker nu hjälp från skolelever att kartlägga innehållet på anslagstavlor runtom i Sverige.

• Belgisk professor i lingvistik årets hedersdoktor

[2016-05-16] Hubert Cuyckens, professor i engelsk lingvistik vid universitetet i Leuven, Belgien, har utsetts till hedersdoktor vid Humanistiska fakulteten, Göteborgs universitet.

• Filosofikunskaper är en tillgång i arbetslivet

[2016-04-26] - Jag har blivit en bättre problemlösare, säger Jenny Lans som studerade praktisk filosofi under tre terminer på Göteborgs universitet innan hon klev ut i arbetslivet som projektledare.