• Många nya besökare på Grammatikfestivalen 2017

[2017-03-20] Grammatik i förhållande till normer - i såväl svenskan som i estlandssvenskan och amerikasvenskan, samt i så skilda språk som ryska och somaliska stod på tapeten under den nionde Grammatikfestivalen. Festivalen lockade många besökare, och en hel del var där för första gången.

• Bilden av den ideala doktoranden har förändrats genom åren

[2017-03-20] Från att ha varit en "forskarbegåvning", utsedd av professorn, har doktoranden i den svenska forskarutbildningen blivit en alltmer mångfacetterad gestalt som ska ges optimala förutsättningar för att fullborda en forskarutbildning. Det visar en ny avhandling om det statliga utredningsväsendets syn på doktoranden och forskaren i efterkrigstidens Sverige.

• Hedersdoktor prisas för humanistisk forskargärning

[2017-03-14] Den danska professorn Sten Ebbesen, hedersdoktor vid Göteborgs universitet, får Vitterhetsakademiens Gad Rausings pris för framstående humanistisk forskargärning. Utmärkelsen och prissumman på en miljon svenska kronor får han bland annat för sin originella filologiska och filosofiska forskning i historiska texter om antik och medeltida logik, semantik och kunskapsteori.

• Miljöhumanist med forskningsambitioner

[2017-03-13] Tre frågor till GU-studenten Jonatan Palmblad som i vår ska göra praktik på Rachel Carson Center i München.

• Latin och flöjtspel öppnar nya dörrar efter Liberal Arts-examen

[2017-03-10] Latinintresset tog henne från Göteborgs universitet via Lyon och London till Los Angeles. Nu läser Christa Lundberg, Liberal Arts-alumn, latin på avancerad nivå i USA efter att ha fått ett förmånligt stipendium.